Socialiştii europeni nu-l vor comisar pe Vosganian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi vicepreşedinţi ai socialiştilor, Hannes Syoboda şi Jan Marinus Wiersma, s-au arătat "îngrijoraţi în special de propunerea de comisar a României". Într-un comunicat fără precedent, cei

Doi vicepreşedinţi ai socialiştilor, Hannes Syoboda şi Jan Marinus Wiersma, s-au arătat "îngrijoraţi în special de propunerea de comisar a României". Într-un comunicat fără precedent, cei doi au declarat că vor fi "foarte duri". În plus, "candidata bulgară este foarte cunoscută pentru atitudinea ei pro-europeană şi implicarea politică, în timp ce românul nu e cunoscut". Ce se cunoaşte despre el, afirmă comunicatul socialiştilor, este că figurează "pe ştatele de plată ale marilor magnaţi" din România. Cei doi se referă, probabil, la o acuzaţie lansată acum şase ani de preşedintele Traian Băsescu, care a susţinut că Vosganian este plătit de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.
În timp ce socialiştii declară pe faţă că nu le convine schimbarea produsă de venirea celor doi candidaţi liberali din România şi Bulgaria, Grupul Popular este deocamdată rezervat. Nici lor nu le convine această schimbare, care aduce la egalitate numărul comisarilor din partea liberalilor cu cel al comisarilor din partea PPE. Socialiştii deţin în prezent preşedinţia comisiei de specialitate din Parlamentul European, în faţa căreia ar trebui să se prezinte Vosganian.
Purtătorul de cuvânt al Grupului Liberal, Neil Corlett, a declarat pentru Adevărul că "Grupul Liberal este încântat de nominalizarea lui Varujan Vosganian, care are calificări foarte serioase pentru poziţia de comisar european". El s-a declarat foarte mulţumit că în comisie vor fi încă doi comisari liberali, "dacă vor trece de votul parlamentului". Audierea celor doi nominalizaţi este prevăzută a avea loc în zilele de 27-28 noiembrie, urmând ca Parlamentul European să-şi dea votul în sesiune plenară, pe baza avizelor comisiilor de specialitate până la Crăciun. Aseară, la Bruxelles, s-a încheiat evaluarea propunerii Bulgariei. şeful CE a prezentat-o, deja, pe Meglena Kuneva drept noul comisar bulgar. Evaluarea propunerii din partea României era încă în curs.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite