Şobolani cât mâţele, în blocul groazei din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnavi de TBC locuiesc cu şobolani "cât mâţele şi graşi ca porcii". Nu au apă rece de ani de zile. Se întâmplă în blocul groazei din Severin. Locatarii celor 75 de garsoniere aşteaptă

Bolnavi de TBC locuiesc cu şobolani "cât mâţele şi graşi ca porcii". Nu au apă rece de ani de zile. Se întâmplă în blocul groazei din Severin. Locatarii celor 75 de garsoniere aşteaptă autorităţile să-i scoată din necaz. Clădirea trebuia să fie dinamitată, dar Consiliul Local a decis, pe ultima sută de metri, că e mai bine să o renoveze.
O femeie evacuată cu cinci copii şi cu tatăl ei locuiesc în wc-ul de la etajul 4. "Ne-a fost milă de ei şi i-am ajutat şi noi cu ce am putut. Sunt două wc-uri comune pe etaj, dar noi nu le putem folosi pe niciunul. Mergem pe câmp sau facem nevoile în găleţi ori în oliţe. De ploşniţe şi goange nici nu mai vorbesc, că e plin de ele", ne-a spus o locatară. Clădirea insalubră adăposteşte cei mai amărâţi locuitori ai municipiului, oameni care trăiesc de pe o zi pe alta din ajutorul social. Holurile clădirii dărăpănate duhnesc îngrozitor din cauza excrementelor şi a gunoaielor de tot felul. Doar garsonierele câtorva locatari care s-au dovedit a fi bun-platnici au energie electrică. Singura sursă de apă a oropsiţilor o reprezintă robinetul din faţa blocului. De dimineaţa şi până seara, aici se creează un adevărat balamuc: unii spală haine şi covoare, alţii farfurii, oale şi cratiţe, iar cei mai mulţi vin să umple butoaie, bidoane şi găleţi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite