Soarta lui Daniel Morar, decisă după evaluarea Ministerului Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat ieri că aşteaptă analiza din partea instituţiei pe care o coordonează pentru a lua o decizie privind conducerea DNA. Actualului şef al DNA,

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat ieri că aşteaptă analiza din partea instituţiei pe care o coordonează pentru a lua o decizie privind conducerea DNA. Actualului şef al DNA, Daniel Morar, îi încetează mandatul în data de 12 august.

Există însă posibilitatea legală ca Morar să mai fie propus pentru un mandat de trei ani în fruntea Anticorupţiei. "Indiferent ce decizie vom lua, va fi una care să asigure stabilitatea instituţiei, eficienţa şi credibilitatea DNA, care este o instituţie importantă", a precizat Predoiu.

În legătură cu raportul Comisiei Europene privind justiţia din România, ce va fi făcut public pe 23 iulie, Cătălin Predoiu a subliniat că, în prezent, România nu se poate aştepta la ridicarea mecanismului de cooperare şi de verificare în legătură cu reformele din domeniul justiţiei. Ministrul a exemplificat însă şi evoluţiile pozitive din sistemul judiciar.

Declaraţiile au fost făcute cu ocazia semnării de către Cătălin Predoiu şi ambasadorul Republicii Franceze în România, Henri Paul, a documentelor constitutive ale Asociaţiei Franco-Române a Juriştilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite