Slatina:Slatina, un oraş plin cu flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această primăvară Slatina a înflorit. Un milion de lalele, zambile, narcise, muşcate, salvii, leandrii şi multe alte specii de flori împodobesc fiecare colţişor al oraşului.

În sera Primăriei de la marginea oraşului se munceşte de zor. 15 florărese au grijă de muşcatele proaspăt înflorite care vor împodobi stâlpii, leandrii care vor fi plantaţi peste o lună, pun răsaduri din alte specii de flori şi plivesc iarba care creşte zilnic printre plantele mici.
Sub razele soarelui care trec prin ochiurile de geam ale serei, florile care vor înfrumuseţa oraşul cresc în voie. Ele vor înlocui lalele, narcisele şi zambilele care au împodobit spaţiile verzi de Paşti.

„Nu rupeţi florile”

Peste 24 000 de flori de primăvară, colorate îmbie slătinenii cu mirosul lor. Zambile, narcise galbene şi albe şi lalele au transformat spaţiile verzi din intersecţii în mici colţuri de rai. Trecătorii se opresc să le admire, şoferii uită să mai pornească atunci când semaforul trece pe verde, iar cei mici arată cu mânuţele spre florile ce se răsfaţă la soare. „Te relaxează şi parcă mai uiţi de nebunia crizei ăstia când vezi pe stradă atâta viaţă şi culaore şi sper să nu le rupă”, a completat Alina Spiridon,  de 29 de ani.
Din păcate, nu toţi slătinenii iubesc florile şi frumosul şi nu înţeleg mesajele scrise pe tăbliţe sub formă de fluture sau floare cu „Nu rupeţi florile” din fiecare rond sau scuar plin de flori. „Le rup şi nu avem ce să le facem. Poliţia comunitară le dă amenzi, dar degeaba. Ar trebui să facă muncă în folosul comunităţii, să vină să planteze ei, să vadă cum e şi poate aşa o să înţeleagă munca noastră. Anul trecut,  din 7 în 7 zile mergeam şi înlocuiam florile rupte. Nici măcar nu înţeleg că până la urmă îşi bat joc de banii lor”, a explicat Emil Nicolae, director adjunct Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.

Amănunte în Adevărul de Seară Slatina

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite