Slatina: Un elev oltean, cel mai bun clarinetist din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev al Şcolii de Muzică din Slatina a câştigat, zilele trecute, locul I pe ţară la Olimpiada de Intepretare Muzicală.

Concursul s-a desfăşurat la Alba Iulia, iar Ionuţ Tolea a cucerit juriul cu intepretările sale de excepţie la clarinet.
Elevul de clasa a VIII a concurat cu peste 150 de elevi de la şcoli prestigioase de muzică din întreaga ţară şi a reuşit să obţină punctaj maxim. Sub îndrumarea profesorului Ilie Hău, Ionuţ a susţinut un program standard impus şi alte 2 piese diferite gen şi stil. Tânărul clarinetist a fost acompaniat la pian de profesoara Lili Mustăţea, de la şcoala de muzică din Slatina.

Performanţă neegalată


Performanţa reuşită de Ionuţ Tolea este unică în istoria şcolii slătinene. „Este pentru prima dată, în istoria şcolii de muzică din Slatina când un elev reuşeşte o asemenea de performanţă“, a spus profesorul Ilie Hău.
După ani de pregătire, elevul slătinean a obţinut un rezultat care îi promite o careră strălucită în muzică. „Îmi doream foarte mult să câştig locul I, mai ales că anul trecut am luat locul II şi am fost un pic dezamăgit. Acest rezultat mi-a întărit convingerea că voi avea o carieră în muzica de calitate, aşa cum mi-am dorit dintotdeauna. Pentru anul viitor, îmi doresc să merg la Liceul de Muzică din Bucureşti, pentru a continua pregătirea la clarinet“, a spus, entuziasmat, Ionuţ Tolea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite