Slatina: Viorica Sandu, gimnastica este viaţa ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A învăţat zeci de copii tainele gimnasticii sportive. Mulţi dintre ei au ajuns chiar şi la Şcoala de Gimnastică de la Deva, reprezentând cu succes meleagurile oltene peste hotare.

Încă din copilărie a manifestat un interes deosebit pentru sport. Până şi-a descoperit înclinaţia către gimnastică, a practicat şi alte sporturi. „De mică mi-a plăcut sportul. Prima dată am încercat să fac atletism, dar mi-am dat seama că nu era pentru mine. Mai târziu a început să-mi placă foarte mult gimnastica“, ne-a mărturisit Viorica Sandu, profesoara de gimnastică sportivă de la Palatul Copiilor şi Elevilor „Adrian Băran“ din Slatina.

Pentru că îi plăcea foarte mult şi psihologia, când a venit timpul să aleagă ce facultate vrea să urmeze a fost o decizie greu de luat. „Am avut o decizie dificilă de luat atunci când a trebuit să mă hotărăsc ce facultate vreau să urmez. Îmi plăcea foarte mult şi psihologia, însă pasiunea mea pentru sport era mai presus. Aşa m-am decis să dau la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport“, a explicat profesoara de gimnastică sportivă.

A pregătit zeci de copii

Din 1996 este profesoară de gimnastică sportivă la palat. Zeci de generaţii de copii au trecut prin mâinile ei, mulţi dintre ei au ajuns chiar să reprezinte judeţul Olt în competiţii internaţionale. „Am pregătit foarte mulţi copii, de fapt asta mi-am şi dorit când am ales facultatea asta, să lucrez cu copiii. Ei vin de pe la 4 ani la mine“, ne-a povestit Viorica Sandu.

Cel mai mult se bucură atunci când copiii pregătiţi de ea vor să meargă mai departe pe acest drum. „Sunt foarte mândră şi mă bucur foarte mult atunci când elevii mei vor să meargă la Deva, pentru a face performanţă în gimnastică. De-a lungul anilor au plecat mulţi copii la Deva, dar nu toţi au făcut faţă programului“, a spus profesoara. Viorica Sandu este fericită că face ceea ce şi-a dorit, deşi nu e uşor să lucrezi cu copiii. „Ei sunt mici. Mulţi dintre ei sunt la vârste la care nici nu conştientizează ce învaţă. E greu să lucrezi cu ei, dar la cerc vin şi copii talentaţi, care nu întâmpină probleme“, a precizat profesoara de gimnastică.

Vrea să urmeze şi un doctorat

Deşi se poate mândri cu numeroase realizări pe plan profesional, Viorica nu se rezumă la atât. Visul ei cel mai mare este să urmeze un doctorat legat de istoria sportului. „Mă pasionează sportul de mică. De aceea nu vreau să mă opresc la facultate şi la master. Intenţionez să urmez şi un doctorat legat de istoria sportului“, spune profesoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite