Slatina: Salariaţii răzbunaţi de inspectorii ITM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii care au chemat ieri oamenii la muncă au primit vizita inspectorilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). Aceştia au aplicat amenzi drastice.

De Ziua Muncii, zeci de magazine din oraş au fost deschise, cu toate că 1 Mai este, prin lege, zi liberă.
Inspectorii de muncă au intuit că patronii olteni nu vor respecta drepturile angajaţilor şi au pornit, ieri, în control. Două echipe de câte 2 inspectori au luat la verificat societăţile din Slatina şi Caracal şi au avut noroc. În afară de cofetării, baruri şi restaurante, ei au găsit deschise şi foarte multe magazine alimentare, magazine de îmbrăcăminte şi chiar librării. Zeci de patroni au fost amendaţi.

Amendă este între 5.000 şi 10.000 lei

Angajatorii care au dorit cu orice preţ să facă bani de Ziua Muncii au de plătit, în schimb, amenzi usturătoare. Toţi cei care au fost prinşi că nu respectau drepturl salariaţilor la repaus au fost chemaţi la sediul ITM, pentru a primi procesele verbale cu amenzile. „Potrivit legii, ziua de 1 Mai este zi nelucărtoare. Cei care au decis totuşi că vor chema oamenii la muncă, au avut obligaţai de a ne aduce la cunoştinţă acest lucuru. Patronii care au avut motive întemeiate să ţină magazinele deschise au primit acceptul nostru. Restul, au fost vizitaţi de inspectorii noştri şi au fost sancţionaţi. Amenzile sunt cuprinse între 5000 şi 10.000 lei“, a spus Eugen Mitu, inspectorul şef al ITM Olt.

Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina ce spun salariaţii chemaţi la serviciu de 1 Mai de controalele ITM Olt

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite