Slatina: Princhidei din zece judeţe au defilat pe străzile Slatinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Princhidei din zece judeţe au defilat pe străzile Slatinei
Slatina: Princhidei din zece judeţe au defilat pe străzile Slatinei

Timpul s-a oprit în loc în Slatina pentru o jumătate de oră. Maşinile au stat nemişcate în intersecţii şi nici un şofer nu s-a enervat şi nu a claxonat, oamenii au amuţit pentru că prin oraş au trecut zeci de copiii, îmbrăcaţi în costume colorate sau deghizaţi în personaje de poveste.

Parada Costumelor a pornit de la Casa de Cultură a Tineretului, a traversat tot centrul oraşului şi s-a oprit la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Copii din zece judeţe ale ţării au defilat şi au prezentat cele mai frumoase costume. Fetele din Bacău au fost ţigănci şi au atras privirile oltenilor când au executat şi câteva mişcări din buric. Concurenţă le-au făcut  fetele din Vrancea care au venit costumate în haine arăbeşti, iar voalurile şi vălurile vaporoase au luat ochii oamenilor adunaţi pe trotuare.
Nici oltenecele nu s-au lăsat mai prejos. Unele au venit costumate înleopard, altele în albinuţe şi pisicuţe şi au fost aplaudate de şoferii opriţi în trafic.

„Slatina va câştiga”

Vedete nu au fost însă dominişoarele, ci piticii care au cântat şi au strigat numele oraşului lor cât au putut de tare. „ Târgu, Jiu, Târgu Jiu, va câştiga parada”, ţipa un grup de fetiţe cu codiţe. „Bucureşti, Bucureşti, Bucureşti”, le răspunde alt grup care prezenta costume populare româneşti, iar unele dintre fetiţe se îmbrăcaseră în haine bărbăteşti.
„ Din oceanul Pacific a ieşit un peşte mic şi pe coada lui scria „ Slatina va câştiga”, scandau câteva fetiţe îmbrăcate în rohiţe de prinţese. Înaintea lor mergeau în pas de defilare peacordurile fanfarei, ţinând câte un băţ la piept ca pe puşcă , un grup din comuna Coloneşti, judeţul Olt. „Coloneşti, Coloneşti va câştiga”, le-au răspuns.

Mici vedete

De la balcoane, de pe bănci sau din maşini, oamenii au aplaudat şi le-au făcut poze micilor vedete.
 Copiii arătau încântaţi spre câte un grup mai colorat. „Uite, mami, albinuţele şi căluşarii. Hai şi noi cu ei să vedem unde merg”, a spus un copil care ieşise la plimbare.
O bătrână care venea de la piaţă a pus plasele jos şi s-a oprit să vadă parada. A lăcrimat un pic amintindu-şi de nepoţica ei. „ Aşa de frumoasă e li nepoata mea care e acum în Spania. Ce dor îmi e de ea. Şi ea are o rochiţă aşa de prinţesă şi ştie să danseze. Sunt frumoşi rău de tot”, a săps Constanţa Truţă, de 68 de ani.
Muzica de fanfară şi ţipetele copiilor i-au ridicat din paturi şi pe bolnavii de la Spitalul Judeţean care au ieşit la geam. Au fost răsplătiţi de bezele şi zâmbete din partea celor mici care le-au făcut cu mâna şi le-au urat sănătate. „Să vă faceţi bine de tot cât mai repede. Sănătate, sănătate”, a ţipat o fetiţă din Vrancea.
Cele mai frumoasse costume vor fi premiate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite