Slatina: Primăvara aduce concedieri masive în Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna aprilie nu mai aduce locuri de muncă noi, cum se întâmpla în anii trecuţi. Tot mai multe societăţi anunţă acum disponibilizări, iar rândurile şomerilor se îngroaşă pe zi ce trece.

Rata şomajului a ajuns la 6,7 %, iar numărul disponibilizărilor creşte de la o zi la alta

Primăvara începe sub semnul concedierilor, în Olt. Peste 12.000 de oameni nu au serviciu, iar rata şomajului este în continuă creştere. Statisticile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) sunt îngrijorătoare. Dacă în anii trecuţi, în lunile de primăvară, agricultura şi construcţiile ofereau sute de locuri de muncă, acum situaţia este diferită. În martie, s-au înregistrat peste 700 de şomeri noi, iar pentru aprilie au fost anunţate din nou concedieri.

Bărbaţii, cei mai afectaţi de criză

Cei mai mulţi şomeri sunt în rândul bărbaţilor, după cum arată statisticile. Peste 7500 de bărbaţi din judeţ nu au loc de muncă. Restrângerea acţivităţii în industrie sau construcţii îi sperie chiar şi pe cei care au serviciu. „Nimic nu mai e sigur în ziua de azi. Au făcut şi la noi concedieri şi abia aşteaptă să greşim cu ceva, să scape de noi. Ne e frică la toţi de concedieri că acum găsim greu ceva de lucru“, a mărturisit Ion Turcitu., un muncitor de la Altur Slatina.
La sfârşitul lunii martie, rata şomajului a ajuns la 6,7%, cu 0,5%  mai mare decât la sfârşitul lui februarie, deşi autorităţile preconizau o scădere a numărului şomerilor, în lunile de primăvară. „Anul trecut, în lunile în care activitatea în agricultură şi construcţii era în toi, rata şomajului ajunsese chiar şi la 3,8%, sub media pe ţară.”, a explicat Cristinel Cârloganu, directorul AJOFM Olt.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite