Slatina: Petrecere ca-n poveşti în Pădurea Strehareţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzica de petrecere, mirosul de mici şi hamzii, halviţele, turta dulce şi vata de zahăr au atras mii de slătineni la Pădurea Strehareţi.

Pădurea Strehareţi a fost luată cu asalt de slătinenii dornici de distracţie de 1 Mai. Încă de dimineaţă oamenii au venit să îşi găsească un loc de grătar şi să pregătească focul, iar după câteva minute petrecerea a început.
Nici nu era greu pentru că în toată pădurea răsuna muzica din boxele amplasate de primărie, iar comercianţii cu dulcuiri, sucuri, bere şi mici îşi ocupaseră de seara locurile. Alături de organizatori, ei au avut grijă ca slătineii să aibă toate ingredinete unei petreceri reuşite. „Am încins grătarul de la prima oră. Micii sunt calzi, peştele e pregătit, iar clienţii sunt din ce în ce mai mulţi. Cred că va fi o pterecere reuşită pentru slătineni, iar noi vom avea vânzări foarte bune“, a spus Liviu, un comerciant din Piteşti.
Părinţii s-au delectat cu mici, hamzii, bere şi vin, iar cei mici au dat năvală la tarabele cu turtă dulce, halviţă şi vată de zahăr.
La marginea pădurii, pulpele de pui şi cârnăciorii olteneşti sfârâiau pe grătarele aduse de acasă de petrecăreţi. După prima masă la iarbă verde, copiii şi tinerii s-au distrat de minune la fotbal, iar ce mai în vârstă au încind o partidă de cărţi.

Prin pădure au răsărit grătare



Şi cum primele raze prevesteau o zi de relaxare, slătinenii s-au pus pe petrecere. Cei mai leneşi au preferat să mănânce micii gata preparaţi şi să bea o bere mai scumpă, dar mai rece.
 Lucrătorii primăriei au avut grijă să răcorească atmosefra şi au spălat aleile din pădure cu apă rece. Edilii oraşului au pus la dispoziţie autobuze care au cărat toată ziua, pe gratis, slătinenii la distracţie
Cheful oltenesc va ţin ca în poveşti, trei zile şi trei nopţi.

Preţuri
O porţie de hamzii- 4 lei, bere- 2 lei, mici- 2 lei/buc , turtă dulce-2 lei, halvită-1 leu, vată de zahăr-1 leu


Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina cum s-au distrat slătinenii în Pădurea Strehareţi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite