Slatina: De Paşte, la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii, pompierii, jandarmii, medicii, sute de angajaţi ai ALRO Slatina sunt la muncă şi de Paşti. Mereu pe baricade, mereu printre oameni, aceştia s-au obişnuit deja să îşi petreacă sărbătorile la serviciu.

În timp ce olteanul obişnuit stă la masă şi petrece cu familia şi prietenii, mănâncă şi bea liniştit, sute de oameni sunt gata oricând să intervină pentru siguranţa lui. Pentru ei Paştele din acest înseamnă un ou roşu ciocnit cu colegii.
Peste 400 de pliţişti vor fi în aceste zile pe străzile oraşului şi vor asigura ordinea publică.
În alertă sunt şi pompierii olteni, pregătiţi în orice moment pentru intervenţiile rapide. „ Este tură completă, iar mai multe echipe de inspectori de prevenire vor supraveghea lăcaşurile de cult. Noi suntem mereu la datorie”, a precizat lt col Cristian Croitoru, purtător de cuvânt Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt.
Pe străzi vor fi şi 100 de jandarmi care vor asigura ordinea publică în locurile aglomerate şi în jurul barurilor şi cluburilor.
Program normal va avea şi Serviciul Judeţean de  Ambulanţă şi medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe Slatina.

De Paşti la turnătoria de aluminiu

Sute de olteni, angajaţi ai ALRO Slatina vor petrece şi ei Paştele la muncă, în halele fafricii. „La noi se lucrează la foc continuu, turnătoria, electroliza nu se opresc. Peste 600 de oameni vor veni la serviciu de Paşti”, a spus Ion Popa, preşedintele Sindicatului Liber ALRO. Alături de ei sunt şi echipele de intervenţii de la regiile din oraş, dar şi angajaţii din baruri, cluburi, resturante, hoteluri. Şi ei vor spune prima dată „Hristos a Înviat” clienţilor şi colegilor, şi nu famililei şi prietenilor. „Acesta este meseria şi am învăţat că mai apucăm câte un Paşti, cu Crăciun sau un Revelion la muncă. Recuperăm însă după aceea”, a spus Ionuţ Lupaşcu, de 28 de ani chelner.

Amănunte în Adevărul de Seară Slatina

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite