Slatina: Oltenii stau acasă de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică îi face pe olteni să renunţe la excurisiile de Paşte. Ofertele agenţilor de turism, mult mai tentante decât anul trecut, au atras puţini clienţi.

Două nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu toate mesele incluse, la Căciulata, costă 280 de lei de persoană, de Paşte. La Poiana Braşov, trei nopţi de cazare la un hotel de patru stele costă 640 de lei de persoană. Preţul include cina festivă de Paşte, dar şi demispensiune de 50 de lei  pe zi. Ofertele sunt tentante, însă oltenii nu se înghesuie să rezerve locuri în staţiuni. „Preţurile nu sunt mari, dar clienţi sunt mai puţini decât anul trecut. Nici măcar staţiunile de pe Valea Oltului nu sunt prea căutate, în această perioadă“, a explicat Nicu Durlă, directorul unei agenţii de turism din Slatina.

Bulgaria şi Portugalia, printre preferate

Dacă sejururile la munte nu sunt căutate, litoralul bulgăresc începe să îi atragă pe olteni, chiar şi de Paşte. Preţurile mici au făcut ca ofertele turistice pentru perioada pascală în Bulgaria, la hotelurile de 4 stele, să se epuizeze rapid. Un pachet All Inclusive cu 3 nopţi de cazare s-a vândut chiar şi cu 80 de euro de persoană, toate locurile fiind rezervate încă de luna trecută.
Printre preferinţele oltenilor pentru zilele de Paşte se numără şi circuitele în Portugalia. Un sejur de 8 zile, cu mic dejun inclus şi transport cu autocarul din Lisabona către principalele destinaţii turistice din zonă costă 650 euro de persoană. Clienţii sunt, în general, olteni cu venituri medii, spun agenţii de de turism.

Mai multe amănunte în Adevărul de Seară Slatina.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite