Slatina: Minel Prina, City managerul Slatinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Să nu vorbim despre mine, să vorbim despre Slatina” spune Minel Prina. Petrece mai mult de 12 ore pe zi în primărie, iar hobby-urile lui sunt legate tot de oraşul unde a crescut şi a trăit.

Şi-a început activitatea în administraţie ca simplu funcţionar, iar acum a ajuns administrator public. Visează să facă din Slatina un adevărat punct turistic şi să revoluţionaze sistemul de lucru în administraţie.
„În 2003 am intrat în administraţie ca simplu inspector asistent la Primărie. Avem un birou exact lângă portar şi acolo m-a găsit primarul Darius Vâlcov. Am devenit apoi şef serviciu, director tehnic, iar acum sunt administrator public. Când am încheiat contractul eram al 5-lea din ţară”, şi-a aminiit Prina.

„Îmi doresc ca atunci când spun că sunt din Slatina, să fiu mândru”


Are o listă întreagă pe planuri şi idei pe care vrea să le pună în practică.
„Îmi doresc ca atunci când spun că sunt din Slatina, să fiu mândru. Dacă până acum Slatina a fost cunoscut numai ca oraşul aluminiului, de acum încolo să fie cunoscut şi pentru altceva, pentru Olimpiada Liceelor, pentru Disney Cup, pentru viitorul Club Nautic Plaja Olt, pentru că este un oraş frumos, verde”, a spus administratorul.
Cu toate că îi place munca în adiministraţie, este nemulţumit de  funcţionarii publici. „Funcţioanarii  să conştientizeze că sunt în slujba cetăţeanului. Primăria ar trebui condusă după principiile  unei societăţi comerciale. Când cineva greşeşte grav trebuie dat afară, nu băagt în tot felul de comisii şi scos basma curată”, a explicat Minel Prina.

Slatina va avea o echipă de fotbalul în divizia B


Puţinul timp liber pe care îl are şi-l petrece cu familia sau pe terenul de fotbal, o mare pasiune a sa. „Mi-am asumat un risc când am acceptat această funcţie şi familia are răbadre cu mine, multă răbdare. Plec la 7.30 de acasă şi mă întos după ora 21.00. În timpul liber stau cât mai mult cu ei şi încerc să recuperez ce pierd în fiecare zi”, a spus Prina.
Şi ca orice slătinean vrea ca şi oraşul să aibă o echipă de fotbal, chiar şi în divizia B. „Îmi place fotbalul şi singurul loc unde mă destind cu adevărat este terenul de fotbal. Până în 2012 vreau ca Slatina să aibă o echipă de fotbal în divizia B. O asociere între Primărie şi Liceul cu Program Sportiv Slatina”, a dezvăluit administratorul.
Secretul este însă ca să faci din suflet tot ceea ce faci şi în acest fel nu simţi oboseala şi stresul. „Important este să îţi placă munca ta de zi cu zi, iar eu din punctul acesta de vedere sunt un norocos. În vârf poţi să ajungi uşor, dar este mai greu să te menţii acolo”, a explicat Minel Prina.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite