Slatina: Milchman Moti, israelianul cu suflet de român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerile l-au adus pe pământ românesc. S-a îndrăgostit de Slatina şi a decis să rămână împreună cu soţia sa în oraşul nostru.

A venit în Slatina împreună cu soţia sa în urmă cu 3 ani să facă un audit la Alro Extrusion. După ce s-a întors în Israel, un prieten l-a rugat să îl ajute să se ocupe de uzina din Slatina. S-a întors şi a început să se simtă ca acasă printre slătineni „Când am venit aici, m-am îndrăgostit de oameni şi de oraş. Sunt  foarte buni şi foarte primitori în ciuda problemelor pe care le au” a spus Moti. La terminarea contractului a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat soţia „Ascultă! M-am îndrăgostit de România şi vreau să stăm aici.”

„Ora de Falafel”

Şi- au cumpărat o casă la Găneasa pentru că nu le place să stea la bloc şi s-au gândit să deschidă un fast-food numai cu mâncare sănătoasă, fără grăsimi şi ulei pentru a oferi slătinenilor o alternativă. Magazinul se numeşte „Ora de Falafel” după numele dragei sale soţii Ora Moti. „Magazinul nostru se bazează pe mâncare tradiţională israeliană. Servim numai mâncare proaspătă iar cea care rămâne o distrugem sau o oferim celor care au animale. Distribuim mâncare în spitale la un preţ mult mai mic decât cel practicat în magazin pentru a ajuta oamenii. Deşi magazinul este încă la început, slătinenii au început să înţeleagă că o alimentaţie sănătoasă duce la o viaţă sănătoasă şi ne vizitează mai des”,  a spus Moti.

Au lăsat afacerile din Israel pentru Slatina

Din dragoste pentru Slatina şi oamenii de aici au renunţat la afacerile din Israel şi s-au mutat aici. Pentru ei totul se bazează pe relaţia cu oamenii. „În primul rând vreau să stăm şi să arătăm oamenilor cât de mult ne pasă. Soţia mea avea un salon de înfrumuseţare foarte mare în Israel şi l-a închis să se mute în România. Făcea foarte mulţi bani acolo.”

Îşi iubeşte soţia mai mult ca la început

Moti ne-a povestit că a fost dragoste la prima vedere  atunci când a întâlnit-o pe Ora şi, după atâţia ani, o iubeşte ca la început.”Am întâlnit-o în 1969 prin septembrie. Am fost prieteni 5 luni, iar după aceea ne-am hotărât  să ne unim destinele. După atâţia ani petrecuţi împreună o iubesc mai mult ca la început. Ea m-a învăţat să preţuiesc oamenii. Fără ea nu aş fi nimic”, a spus Moti cu emoţie, uitându-se cu drag la soţia sa.


Mâncăruri cu specific Israelian

Falaefel – este preparat din năut şi din diferite plante care cresc numai în Israel.
Humus – mâncare preparată din năut, pastă de susan, lămâie şi presărat cu puţină sare.
Orez – de curând au început să prepare orez cu diferite condimente specifice bucătăriei israeliene.Orezul preparat în fast-food-ul „Ora de Falafel” reduce foarte mult colesterolul şi este indicat pentru cei ce suferă de boli de inimă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite