Slatina: Micii matematicieni au fost premiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Micii matematicieni au fost premiaţi
Slatina: Micii matematicieni au fost premiaţi

Elevii cu cele mai bune rezultate obţinute la Olimpiada naţională de matematică au fost premiaţi ieri. Reprezentanţii judeţului Olt au obţinut o medalie de aur, una de argint şi trei de bronz.

Plini de emoţii dar mândri de rezultatele lor, peste 200 de elevi de clasele V-VI din toate colţurile ţării, însoţiţi de profesori şi de părinţi s-au adunat, ieri, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina unde au luat parte la decernarea premiilor. Elevii cu cele mai bune rezultate obţinute la Olimpiada naţională de matematică au primit medalii de aur, argint şi bronz, diplome şi premii în bani. „Am participat şi anul trecut la olimpiada naţională de matematică. Atunci am luat medalia de argint iar acum am luat aur. Subiectele au fost cam dificile, ultimul mi s-a părut cel mai greu“, a spus Cosmin Popescu, din Suceava.

Elevii olteni, pe podium

La Olimpiada naţională de matematică pentru clasele V-VI, judeţul Olt a fost reprezentat de 8 elevi, dintre care 5 au obţinut punctaje foarte bune. Alexandru Filip, elev al Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 3 Corabia a fost medaliat cu aur, Mihăiţă Badea, elev al Colegiului Naţional „Ioniţă Asan“ Caracal a primit medalia de argint iar Evelina Mădularu, elevă a Şcolii cu clasele I-VIII „Eugen Ionescu“ Slatina, Sorin Vladu, elev al Liceului cu Program Sportiv Slatina şi Ioana Dima, elevă a Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 3 Slatina au obţinut medalii de bronz. „Am fost pentru prima oară la o olimpiadă naţională. La concursuri am fost dar la olimpiade nu. Subiectele mi s-au părut destul de dificile, primul mi-a cam dat bătăi de cap. M-am pregătit foarte mult pentru olimpiadă. Sunt foarte bucuros că am reuşit să iau medalia de aur“, a spus Alexandru Filip, elev al Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 3 din Corabia care a câştigat menţiune şi medalia de aur.

Au primit între 50 şi 120 lei

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt sunt mândri de rezultatele obţinute de micii matematicieni ai Oltului.
„Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute de elevii noştri la olimpiadă. De fapt, ne aşteptam la ele pentru că noi participăm de mult la competiţii de acest gen. Chiar am organizat numeroase concursuri de matematică judeţene şi interjudeţene“, a spus prof. Marius Bălaşa, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Micii matematicieni au primit din partea Ministerului Educaţiei între 50 lei şi 120 lei, în funcţie de rezultate. De asemenea aceştia au primit şi premii din partea Fundaţiei Dinu Patriciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite