Slatina: Mansardarea blocurilor, afacere profitabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începută în urmă cu an în Slatina, mansardarea blocurilor este o afacere bună pe timp criză. Cei care le construiesc câştigă o casă, iar locatarii blocurilor nu mai plătesc reabilitarea termică,


Tot mai multe mansarde au început să apară la blocurile din oraş. Dacă la început au fost privite cu sceptisim de locatari şi autorităţi, acum acestea sunt o afacere bună. De câştigat are toată lumea, proprietarii mansardelor fac rost de o locuinţă ieftină, locatarii sunt mulţumiţi că li se reabiltează faţadele blocurilor, iar autorităţile locale că au un oraş frumos. „În acest fel se schimbă oraşul. Mansardele arată bine, cei care le construiesc refac faţadele blocurilor, propietarii de apartamente din blocul respectiv au de câştigat. Toată lumea este mulţumită”, a spus Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.

Mansardare contra reabilitare

Până acum la 20 de scări de bloc s-a început mansardarea, iar la 3 dintre ele lucrările s-au finalizat. Dacă primii slătineni care au avut iniţiativa de a face locuinţe pe acoperişul blocurilor au luat autorizaţii de construcţie fără să fie condiţionaţi de refacerea faţadelor, acum o hotărâre de consiliu local obligă persoanle fizice sau  firmele care vor să facă mansarde să suporte cheltuielile de reabilitare a blocului. „Nu le eliberăm certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţie dacă nu reabilitează termic blocul. În plus, trebuie să aibă şi acceptul tuturor loctarilor, dacă vor să construiască încă un etaj”, a menţionat Prina. Nu pot fi însă mansardate decît blocurile cu un patru etaje.
Slătinenii care locuiesc în blocurile mansardate sau în curs de mansardare au făcut o economie de 800 de euro la bugetul familiei, atât cât i-ar fi costat reabilitarea termică a blocurilor.


Amănunte în Adevărul de Seară de azi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite