Slatina: Majoritatea slătinenilori nu ştiu ce este poliţistul de proximitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Poliţia de Proximitate prezintă periodic rapoarte de activitate la Prefectură, cei mai mulţi slătineni spun că nici nu au auzit de aceşti poliţişti.

Numărul prea mic al poliţiştilor de proximitate prezenţi în oraş face ca mulţi locuitori ai Slatinei să nu fi văzut niciodată agentul responsabil de zona lor. Nici măcar vârstnicii, care îşi petrec cea mai mare parte a timpului acasă, nu îi cunosc şi nu ştiu care este rolul lor.
Cei 6 poliţişti de proximitate trebuie să fie cât mai apopiaţi de oameni şi să lupte împotriva infractorilor, în zona de care sunt responsabili.
Deşi încearcă să ducă la bun sfârşit aceste misiuni, agenţii de poliţie reuşesc cu greu să se facă remarcaţi în oraş. Mulţi bătrâni îi confundă cu poliţiştii comunitari şi nu ştiu care sunt atribuţile lor. „Nu ştiu care este poliţiştul de proximitate şi nici nu ştiu ce rol are. Eu locuiesc într-un cartier liniştit, aproape de Spitalul Judeţean şi nu prea avem probleme cu scandaluri sau cu furturi. Ar fi bine, totuşi, dacă acest poliţist există, să fie mai apropiat de noi“, a spus Octav Popa, un pensionar de 68 de ani, din Slatina.
 Polişiştii de proximitate slătineni spun că încearcă să stea cât mai mult în preajma bătrânilor, pentru a le oferi acestora ajutor la nevoie. Oamenii legii se întâlnesc periodic cu vârstnicii şi participă, uneori, la şedinţele asociaţiilor de locatari.


Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina ce spun poliţiştii de proximitate despre comentariile slătinenilor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite