Slatina: Liceenii slătineni, la lopată şi ciocan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii slătineni au pus mâna pe lopeţi, ciocane, pensule şi bidinele şi au trecut la treabă. Trebuie să arate că sunt cei mai harnici şi mai pricepuţi ca să câştige proba de abilităţi practice a Olimpiadei Liceelor.

Unii amenajează holuri, săli de clasă, ateliere, alţii fac grădini şi plantează flori. Totul ca să impresioneze juriul şi să câştige una din probele Olimpiadei Liceelor, cea de abilităţi practice.
Fiecare director de colegiu va primi câte 12 000 de lei. Din aceşti bani trebuie să construiască sau să amenajeze ceva pentru şcoala lor împreună cu elevii.
Lucrările la spaţiile propuse de directori pentru amenajare sau construire trebuie finalizate până la sfârşitul lunii, iar punctele obţinut de fiecare liceu va contribui la punctajul final. „O condiţie este ca elevii să contribuie la lucrările de construcţie, iar o alta este ca acestea să fie finalizate până la sfârşitul lunii. Cine nu va respecta aceste lucruri, va fi descalifiacat şi va pierde punctele”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.


Mai puţini bani ca anul trecut

Managerii de şcoli au fost dezamăgiţi de suma primită care este mult ami mică faţă de anul trecut când a fost 60 000 de lei. „Anul trecut am avut mul mai mulţi bani la dispoziţie şi ştiam ce să fac cu ei. Acum nu ştiu că nu îmi ajung să fac mai nimic. În anii trecuţi am renovat faţada internatului, am făcut WC-uri, am amenajt holuri, săli de clasă, spaţii verzi. O să mă apuc acum să amenajez o grădină în spatele cantinei”, a explicat Ion Ţecu, directorul Colegiului Naţional „Radu Greceanu”.
Elevii CN „Ion Minulescu” au de amenajat două holuri, iar cei de la CN Vocaţional ”Nicolae Titulescu” au nevoie de un atelier de pictură pe care îl vor şi amenaja. „Cel pe care îl avem acum nu este bun pentru că nu are lumina potrivită, este mic, copiii nu au unde lucra. Din ce în ce mai mulţi elevi vin la arte plastice şi trebuie să le oferim un spaţiu potrivit”, a explicat Violeta Busuioceanu, director adjunct CN „Nicolae Titulescu”.

Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina se planuri au liceenii!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite