Slatina: Ion Raţ Îi învaţă pe copii tainele fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl fundaşului de la naţională a devenit de câţiva ani antrenorul puştilor olteni care vor să fie fotbalişti. Visul său cel mai arzător este să înfiinţeze o şcoală de fotbal, împreună cu fiul său, la Slatina.

După o viaţă de muncă în cadrul Regionalei CFR Craiova, Ion Raţ s-a întors la pasiunea lui de-o viaţă, fotbalul. El şi Răzvan au deschis la Slatina un centru de iniţiere şi formare a jucătorilor de fotbal şi tenis, „Pitic Sport” şi un hotel, Zytto, aşa cum îl alintă soţia pe Răzvan.

Ion Raţ şi-a început cariera de antrenor la Piatra-Olt, iar acum s-a implicat şi în turism. „Am început prin 1992 în Piatra Olt cu nişte copii, dar nu mă gândeam că o să ajung să am un centru al meu şi nici că voi îmbina sportul cu turismul. Am jucat fotbal, fiul meu joacă fotbal şi îmi place mult de tot să antrenez. Răzvan a vrut să dea înapoi ceva fotbalului şi a făcut acest centru”, a povestit Ion Raţ.

O viaţă legată de fotbal

Ion Raţ trăieşte pentru fotbal, iar cele mai mari bucurii i le oferă fiul său pe care îşi doreşte să îl vadă jucând finala unei cupe europene cu Sahtior Donetk. „Fotbalul este ceva emoţionat şi toată viaţa mea a fost legată de fotbal. De câte ori îl văd pe fiul meu jucând fotbal simt o bucurie imensă”, a spus Ion Raţ. La început nu a fost aşa şi tatăl şi-a îndreptat copiii către carte, celălalt băiat al său fiind inginer. Răzvan i-a demonstrat însă că dacă ai telent şi iubeşti un sport poţi face performanţă.

„Mereu i-am spus fiului meu că şi cartea este importantă şi el a trebuit să înveţe foarte bine ca să îl las să meargă la fotbal. În clasa a IX-a a mers la olimpiada naţională de informatică. Eram odată în tren şi erau şi alte persoane în compartiment care se lăudau cu copiii lor. Unul spunea că al lui este olimpic internaţional la fizică, altul că al lui este în America la studii. Mi-a fost greu să spun că fiul meu joacă fotbal în naţionala de tineret pentru că oamenii atunci când aud de un fotbalist se gândesc că este o persoană slab pregătită. Văzând ezitarea mea, un bătrân mi-a spus că nu am dreptate, pentru că fiul meu este de fapt olimpic la fotbal”, a povestit Ion Raţ.

Ion şi Răzvan vor şcoală de fotbal

Acum tatăl şi fiul mai au împreună o mare dorinţă - să facă la Slatina o şcoală de  fotbal şi să le ofere copiilor slătineni şansa de a juca la echipele mari.
 „Fotbalul mi-a adus multe satisfacţii în viaţă şi nu mă refer numai la Răzvan ci şi la copiii pe care i-am antrenat aici şi care au plecat spre centre puternice cum ar fi Centrul de Fotbal „Nicolae Dobrin” sau Şcoala lui Gică Popescu de la Piteşti. Am vrea să facem şi noi aici o şcoală de fotbal, dar am avea nevoie de un teren mai mare, cum ar fi cel de la Stadion”, a spus Ion Raţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite