Slatina: Funcţionarii publici au făcut grevă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 800 de funcţionari publici din Olt au purtat azi banderole albe la mână, în semne de protest faţă de diferenţele salariale din sistemul de stat.

Funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex au fost astăzi în grevă japoneză, pe toată durata programului de lucuru. Activitatea cu publicul nu a fost afectată de protest. Funcţionarii olteni solicită bani în plus pentru salariile mici, dorind să diminueze, astfel, diferenţele de salariale din sistem. Liderii Sed Lex dezaprobă politizarea instituţiilor publice. „Vrem ca ecartul dintre salariile din sistem să fie diminuat la 1/10, ci nu la 1/15 aşa cum au stabilit guvernanţii. O altă revendicare a noastră se referă la numirea şefilor de instituţii pe criterii politice şi nu pe criterii de competenţă, aşa cum ar fi normal“, a spus Florin Prodan , preşedintele Sindicatului Ocuparea Forţei de Muncă, afiliat la Sed Lex.
Sindicaliştii olteni spun că, în cazul în care revendicările lor nu vor fi luate în seamă, vor lua în calcul şi varianta grevei de avertismen şi chiar a grevei generale. Astăzi au fost în grevă japoneză peste 800 de funcţiionari publici din judeţ, majoritatea angajaţi ai Fiscului şi Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite