Slatina: Elevii slătineni au vorbit despre droguri, tutun şi alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul de droguri, tutun şi alcool nu rezolvă probleme familiale şi nici nu ne face mai apreciaţi în societate. Aceasta este concluzia la care au ajuns ieri elevii olteni.

Viciile adolescenţei au fost dezbătute ieri de sute de elevi olteni, alături de consilierii antidrog şi de consilierul social al Episcopiei Slatinei şi Romanaţiului.
Gigel Lazăr, reprezentant al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului le-a citit elevilor o scrisoare trimisă de un fost consumatori de droguri. Povestea tânărului bogat, atras în capcana stupefiantelor, i-a făcut pe adolescenţii olteni să spună că nu vor consuma niciodată droguri.
„Am fost impresionată de povestea lui Alex, tânărul care a trimis acea scrisoare şi am decis că voi stat întotdeauna departe de drogur, dar şi de tutun şi alcool care sunt şi ele tot droguri. Cred că astfel de întâlniri sunt benefice pentru elevi, pentru că mulţi dintre noi suntem tentaţi de vicii, atât la şcoală cât şi în cercul de prieteni“, a spus Mihaela, elevă în slasa a XI-a la Colegiul Nicolae Titulescu din Slatina.

Drogurile nu rezolvă problemele adolescenţei

Problemele familiale sau cele sociale nu pot fi rezolvate prin consumul de droguri, alcool sau tutun, iar tinerii care vor să aibă un viitor strălucit trebuie să renunţe la aceste vicii. „Problemele de orice fel se pot rezolva doar prin comunicare, iar părinţii trebuie să fie cei mai buni prieteni ai voştri. Ei vă pot ajuta, cu siguranţă, să treceţi peste toate micile necazuri apărute în viaţa voastră“, le-a spus elevilor purtătoarea de cuvânt a Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA), Monica Iliescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite