Slatina: Donarea sângelui, o afacere pentru olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul donatorilor de sânge din judeţul Olt a crescut faţă de anul trecut, ajungând chiar şi la 500 pe lună. Cei mai mulţi dintre ei spun că donează sânge pentru cele 7 tichete de masă.

Peste 500 de olteni vin lunar la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Slatina pentru a dona sânge. Potrivit directoarei CTS Slatina, dr. Maria Grecioiu numărul lor a crescut considerabil, aproape că s-a dublat, faţă de anul trecut atunci când erau aproximativ 300 de donatori pe lună. „Avem aproximativ 500 de donatori pe lună, în timp ce anul trecut numărul celor care veneau să doneze sânge era de numai 300. Noi credem că numărul donatorilor a crescut atât de mult datorită unor clipuri publicitare difuzate la televizor. Ne bucurăm pentru acest lucru mai ales că nu ducem lipsă de sânge“, a spus dr. Maria Grecioiu, şefa CTS Slatina.

Donează sânge pentru tichete de masă

În timp ce conducerea CTS Slatina este de părere că difuzarea unor clipuri publicitare i-a îndemnat pe olteni să vină să doneze sânge într-un număr atât de mare, oamenii spun că fac asta pentru cele 7 tichete de masă pe care le primesc. „Eu vin ori de câte ori pot, pentru că există o anumită distanţă între donări. Sunt conştientă că sângele meu poate ajuta un om la nevoie, dar în primul rând fac asta pentru bonurile de masă. Mă ajută foarte mult. Nu avem posibilităţi, şi în felul ăsta avem mâncare pentru două-trei zile“, a spus Mariana N., o donatoare.
 Până şi oamenii din zona rurală au auzit de bonurile de masă şi vin şi ei să doneze. „Am auzit de la o vecină care dona sânge de ceva timp. Mie îmi convine să vin să donez sânge, pentru că aşa ştiu că ajut şi un om nevoiaş dar mă ajut şi pe mine. Mi se decontează transportul, că eu sunt de la ţară, şi îmi mai dau şi bonurile ălea“, a precizat Ion P.

Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina ce trebuie să faceţi dacă vreţi să donaţi sânge!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite