Slatina: Cireşele şi căpşunile sunt la mare căutare în pieţele slătinene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au apărut cireşele şi căpşunile în pieţele slătinene, iar cumpărătorii sunt din ce în ce mai mulţi. Oamenii sunt dispuşi să dea chiar şi 8 lei pe un kilogram de căpşuni, numai să mânânce fructe naturale.

La intrate în piaţă, câteva bătrânele vând cireşe la chită. „Nu sunt scumpe, două la un leu. Sunt cireşe proaspete, aseară le-am cules. Cumpără lumea, să ştiţi, mai ales copiii. Sunt sănătoase şi naturale, mamă. Dacă acum, vara nu mânâncă lumea cireşe, la iarnă o să le caute şi nu le mai găsesc“, ne întâmpină Niculina Perişoreanu, de 77 de ani, din Slatina.
În Piaţa Zahana este forfotă mare. Slătinenii au ieşit la cumpărături dis de dimineaţă, iar cireşele şi căpşunile aşezate frumos în lădiţe le fac cu ochiul. Uită de preţurile destul de  mari şi cumpără măcar câte o jumătate de kilogram din fiecare. „Miros atât de frumos şi arată foarte bine încât nu poţi să treci pe lângă ele fără să cumperi. O să iau o jumătate de kilogram de căpşuni, că sunt cam scumpe. E 8 lei kilogramul. O să cumpăr şi un kilogram de cireşe, că am văzut mai în faţă cu 4 lei kilogramul“, spune Petrică Neacşu, de 33 de ani.

Vânzătorii de cireşe şi căpşuni sunt mulţumiţi

Comercianţii spun că fac bani frumoşi din vânzarea fructelor de sezon mai ales acum, că abia s-au copt şi le dau la preţuri mai bune. „Vânzările merg bine, să ştiţi. Cumpără lumea, pentru că sunt naturale, de grădină. Le vând cu 8 lei kilogramul în piaţă. Scoatem în fiecare an cam 15.000 lei din vânzarea căpşunilor, dar şi muncim. Ieri am cules la ele de la 6 dimineaţa până la 10 noaptea“, spune, mulţumită, o vânzătoare de 57 de ani, din comuna Ghimpeţeni. Femeiamai adaugă că, în fiecare an, obţine o producţie de 2-3 tone de căpşuni.
Lângă ea, un bărbat din Fărcaşele se hotărăşte să mai lase la preţ, numai să vândă marfa mai repede. „Cumpără lumea căpşuni, că sunt naturale şi prospete, nu ca portocalele şi bananele care stau cu săptămânile în piaţă. Le dau cu 6 lei kilogramul“, spune Marin Mitrache, de 31 de ani.

Tarabele cu banane şi portocale sunt ocolite

Deşi sunt mult mai ieftine decât fructele de sezon, bananele şi portocalele atrag tot mai puţini clienţi. „Se vând foarte greu în perioada asta. Am mai lăsat la preţ, dar lumea preferă fructele de sezon. Noi facem vânzare mai mult iarna. De acum în colo e foarte greu pentru noi“, spune, dezamăgită Elena Eremia, de 52 de ani.
Slătinenii spun că preferă fructele proaspete, în această perioadă. „Acum primăvara, cireşele şi căpşunile sunt bune. Banane am mâncat toată iarna. Chiar dacă sunt mai ieftine, nu sunt atât de gustoase şi proaspete ca fructele de sezon“, spune Ionuţ Efimie, de 26 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite