Slatina: Cai putere şi curse de stradă la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slătinenii pasionaţii de maşini  sunt invitaţi la un concurs de viteză organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS) si Automobil Club Sportiv Autoraliu Olt pe 25 şi 26 aprilie.

Raliul se va desfăşura în 2 etape, prima etapă, cea de viteză pe traseu montan în coastă va avea loc la Moşteni, participanţii putându-se  înscrie  până în 24 aprilie. Taxa de înscriere este de 50 de lei, iar organizatorii au stabilit un număr de 40 de locuri. Sunt admise autovehicule cu capacitatea cilindrică între 1400 centimetri cubi şi peste 3000 de centimeri cubi.
Cursa va începe la sîmbătă la ora 10.00.
Cea de-a doua etapă va avea loc duminică 26 aprilie şi va fi o premieră pentru slătineni. Cei ce se vor înscrie vor avea ocazia „să dea o liniuţă” pe o distanţă de 400 de metri şi să-şi depăşească adversarul prin îndemânare sau caii putere ai bolizilor.

Posesorii de bolizi nu participă la curse legale

Cu toate că slătinenii au maşini performante, la ultimele ediţii nici un posesor de bolid nu a participat. Organizatorii încearcă să îi convingă să participe şi să concureze cu maşini la fel de bune ca ale lor venite din alte judeţe. Aceştia preferă, însă, să se întreacă între ei şi să facă liniuţe noaptea, prin oraş.
“Mă îngrijorează foarte mult această situaţie. Au maşini foarte tari şi nu vin să se dea cu ele la curse organizate într-un cadru legal, ci preferă să alerge noaptea pe străzi împreună cu prietenii. La ultimele ediţii unul singur s-a prezentat şi chiar avea potenţial. A ieşit pe locul 3 şi după aceea nu s-a mai prezentat. În rest toate cupele ni le-au luat cei din alte oraşe. Fac un apel la cei pasionaţi de automobilism să vină şi să-şi reprezinte oraşul, să nu-i mai lase pe alţii să vină să ne ia cupele”, a spus Ilie Bădiţă preşedintele Autoraliu Olt.


Citiţi mai multe detalii din ziua cursei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite