Slatina: Bătrânii de peste 100 de ani premiaţi cu bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bătrână este Floarea Olaru, de 105 ani care vrea să îşi cumpere din banii primiţi cremă şi basma, iar restul să îi pună la ciorap.

Şapte bătrâni din judeţul Olt care au reuşit să depşească un secol de viaţă vor fi premiaţi de Consiliul Judeţean Olt cu câte 1000 de lei. Campioană este Floarea Olaru de 105 care este internată la Căminul de Bătrâni din Slatina. Femeia s-a bucurat că va primi un premiu pentru vârsta sa şi a început să îşi facă imediat planuri pentru bani. „Îi păstrez că sunt banii mei, nu le dau la copiii că ei au. Sunt buni de înmormântare, de pomeni, dar vreau să îmi cumpăr de ei şi creme şi basmale. Bine că mi-au dat, să mai îmi dea dacă sunt cea mi bătrână din Olt”, a spus Floarea Olaru, de 105 ani din Slatina.
Ajuorul bănesc din partea Consiliului Judeţean Olt a atras invidia colegelor cameră ale bătrânei. „Păi de banii ăştia îţi cumperi o grămăadă de basmale şi de creme. Nu mai apuc eu vârsta asta să îmi dea şi mie statul bani”, a spus Călina Călin, de 83 de ani.


Şi bătrânii de 100 de ani vor fi premiaţi

Pe locul doi, ca vârstă, se află Floarea Ioana Dacin, de 103 ani din comuna Crâmpoia, urmată de Marin Zamfira, de 102 ani din comuna Grădinile. Maria Andreescu, din Balş, Leana Cazacu din comuna Iancu Jianu, Nastasia Cojocaru din Radomireşti şi Constantin Sima din Găneasa au câte 101 ani. 
Încercăm să le dăm baniii cît mai repede pentru că vrem să le facem o bucurie acestor oameni. Vrem să le arătpm că îi preţuim şi să îi ajutăm acum la bătrâneţe”, a spus Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean ( CJ) Olt.
Autorităţile judeţene vor să le dea bani şi bătrânilor care au 100 de ani .
„Îmi pare rău că nu i-am pus şi pe cei de 100 de ani pe listă, dar o să facem o o hotărâre de consiliu şi pentru ei”, a explicat Paul Stănescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite