Slatina: Bate vântul în bugetele primăriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adio asfaltări, amenăjări de parcuri, pieţe terenuri de sport şi alte investiţii. Primăriile oltene au bugete de criză. Anul trecut edilii au returnat la bugetul de stat peste 5 milioane de lei, bani pe care nu au avut timp să îi cheltuie.

Terenuri de sport, pieţe, reţele de apă şi canalizare, drumuri reabilitate. Toate acestea sunt acum doar un vis frumos pentru mii de localnici din Olt. Sumele alocate de Guvern la finele anului trecut pentru aceste investiţii au fost retrase din conturile primăriilor. Acum, primarii se plâng că nu vor avea bani nici măcar pentru chletuielile curente.

„S-a procedat mizerabil!“

Trei oraşe şi 22 de comune au returnat, în total,  peste 5 miloane lei la bugetul de stat. Cei mai mulţi bani, aproximativ 600.000 lei au plecat din oraşul Piatra-Olt, spre indigranrea edilului-şef. „Am cheltuit bani din bugetul local şi am făcut proiecte pentru contruirea unei săli de sport şi pentru amenajarea unui parc. Banii de la Guvern pentru aceste investiţii i-am primit la sfârşitul lui ianuarie 2008. Atunci nu am putut demara nicio lucrare, pentru că vremea nu ne-a permis. Acum nu mai avem bani nici pentru cheltuielile curente, cu salariile şi utilităţile. S-a procedat la un mod mizerabil, după părerea mea“, a declarat pentru Adevărul de Seară primaul din Piatra-Olt, Tudor Udrescu.
Şi primăriile din comunele care au pierdut fonduri pentru investiţii şi cheltuieli au rămas acum sărace. Primarii spun că vor sista orice investiţie, înclusiv pe cele realizate pe fonduri europene, pentru că nu vor avea bani nici măcar pentru cofinanţarea acestora.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite