Slatina: Angajaţii ALRO, voluntari la concediere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii combinatului nu vor scăpa de concedieri în acest an. Aproximativ 700 de oameni vor părăsi fabrica de la Slatina, conducerea sfătuindu-i să se ofere voluntari ca să primească mai mulţi bani.

Conducerea ALRO Slatina a anunţat nu nou val de diponibilizări. Chiar dacă nu a precizat numărul de angajaţi care vor părăsi fabrica, sindicaliştii vorbesc de aproximativ 700 de concedieri. “Alro a luat toate măsurile necesare, deşi unele dintre ele sunt dureroase. Cum nu se preconizează o schimbare semnificativă a consumului din partea clienţilor noştri principali, industria auto sau cea de construcţii, trebuie să continuăm implementarea măsurilor de reducere a costurilor”, a explicat într-un comunicat de presă Marian Năstase, vice-preşedinte al Consiliului de Administraţie ALRO.

Voluntarii primesc zeci de mii de lei

Angajaţii ALRO au de ales, fie pleacă de bună-voie, oferindu-se voluntari şi primesc salarii compensatorii mai mari, fie se vor face concedieri colective, aşa cum se arată în comunicatul de presă al ALRO Slatina.
Ca să evite protestele şi grevele, conducerea AlRO a găsit o soluţie pentru disponibilizări, desfiinţarea posturilor. „Este greu să le găseşti un nou loc de muncă în fabrică. Este o găseliniţă a patronatului care pare să funcţioneze. Se vor desfiinţa postui prin externalizarea serviciilor de pază, întreţinere spaţii verzi şi cantina, adică 200 de oameni care vor rămâne fără loc de muncă. Alţi 500 de angajaţi din fabrică vor pleca, pentru că numărul lucrătorilor trebuie să ajungă la 2200”, a precizat Ion Popa, liderul Sindicatului Liber ALRO.
Şi sindicaliştii sunt de părere că cea mai bună soluţie este voluntariatul pentru că angajaţii pot primi aproximativ 50 000 lei , la care se aduagă şi alte prime din partea patronilor ruşi. “Primesc câte 0,60% din salariu pentru fiecare an lucrat, plus 20 000 de lei bonus. Poate le mai dă şi ceva prime”, a spus Popa.
Producătorul de aluminiu Alro Slatina a inregistrat un profit net 8 de milioane  dolari în primul trimestru al acestui an şi a preconizat o producţie de aluminiu de 201.225 tone, cu 64.000 de tone mai puţin decât anul trecut.


Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina ce cred angajaţii ALRO despre măsurile patronatului

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite