Situatia la invatatura si purtare e dezastruoasa in Bucuresti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de elevi corigenti, repetenti si cu note scazute la purtare

In invatamantul preuniversitar bucurestean e jale. Numarul corigentilor se ridica la aproape 16.500, arata Raportul de activitate pentru anul scolar 2004-2005, prezentat, ieri, de Inspectoratul Scolar Bucuresti. In plus, peste 5.000 de elevi bucuresteni ramasesera cu situatia scolara neincheiata, in crestere fata de 2003-2004, cand erau mai putin de 3.500 de cazuri. Alti 2.307 elevi bucuresteni au ramas repetenti, iar circa 1.000 au abandonat scoala. Pe parcursul anului scolar 2004-2005 au fost exmatriculati 1.026 de elevi, cei mai multi din cauza absentelor nemotivate - 990 de cazuri, majoritatea celor aflati in aceasta situatie fiind inscrisi in invatamantul liceal seral (529 de cazuri). Numarul elevilor cu note scazute la purtare a crescut fata de cel corespunzator aceleiasi perioade a anului scolar 2003-2004 cu peste 2.000, la sfarsitul semestrului II din 2004-2005 fiind 10.864 de note la purtare mai mici sau egale cu 7, fata de 8.822 cu un an in urma.
Elevii si parintii sunt nemultumiti de programa incarcata
Elevilor bucuresteni nu le plac mobilierul invechit din scoala, manualele depasite, nu sunt multumiti de relatiile cu femeia de serviciu, de numarul mic de excursii si de terenul de sport care este neamenajat. Totodata, ei vor ore de instruire pe calculator, mai putine teme si programe scolare mai putin incarcate. Gunoiul din curtea scolii, pauzele prea scurte, lipsa de continuitate a dascalilor si lipsa de siguranta pe drumul spre casa sunt alte nemultumiri ale lor. Aceasta este concluzia inspectiilor generale desfasurate in unitatile scolare bucurestene. Cat ii priveste pe parinti, acestia sunt nemultumiti de lipsa unui cabinet medical sau stomatologic, de slaba comunicare intre elevi si profesori, dar si de exigenta unor dascali la disciplinele nespecifice profilului.
Profesorii refuza functia de director
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a scos la concurs 195 de posturi de director in unitatile de invatamant preuniversitar ale Capitalei. Pentru acestea s-au inscris insa doar 159 de candidati. De astazi intr-o saptamana si pana la sfarsitul lunii noiembrie, ISMB va organiza concursurile pentru ocuparea functiilor de conducere vacante. Cei mai putini candidati s-au inscris in sectorul 4: 14 persoane pe 25 de locuri. Cea mai slaba concurenta se inregistreaza in scolile generale, unde pentru 114 posturi "se lupta" 64 de candidati.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite