Siropul împotriva cancerului, inventat de greci, ar putea fi otrăvitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, în cadrul unei emisiuni televizate, grecii au învăţat cum să-şi prepare un elixir din frunze de măslin, doar prin simpla amestecare (într-un blender) a frunzelor mărunţite cu

După ce, în cadrul unei emisiuni televizate, grecii au învăţat cum să-şi prepare un elixir din frunze de măslin, doar prin simpla amestecare (într-un blender) a frunzelor mărunţite cu apă şi puţină miere, sute de magazine au pus imediat în vânzare frunze de măslin la pungă, pe care scrie: "Frunze pentru siropul de aur al Greciei".

Siropul, spun cei care l-au inventat, are puterea de a vindeca bolile canceroase, dar unul dintre cei care l-a folosit în mod excesiv a murit în chinuri, după câteva săptămâni. Doctorii şi farmaciştii au combătut frenezia celor care, încercând să-şi vândă frunzele, au provocat - spun ei - un fals mit în rândurile bolnavilor.

Frunzele de măslin conţin şi substanţe toxice care, dacă sunt înghiţite în cantităţi mari, pot provoca moartea. Ministrul sănătăţii, Dimitris Kremastinos, a cerut o analiză serioasă a elixirului şi i-a certat, fără rezerve, pe cei care ajută la răspândirea zvonurilor.

Până una-alta, în Creta şi la Atena încă se găsesc frunze de vânzare, pentru că nimeni n-a putut dovedi că elixirul ar fi periculos. "Ce-i drept, orice medicament, dacă este consumat în exces, poate provoca moartea.

Asta nu e o noutate", spune chiar ministrul citat. Prin urmare, elixirul împotriva cancerului există, dar încă nu a fost testat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite