Sinistraţilor li se pregăteşte o iarnă în barăci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul le pregăteşte sinistraţilor câteva surprize în ceea ce priveşte locurile în care vor sta până când casele dărâmate de ape sau de alunecările de teren vor fi reconstruite. Ieri,

Guvernul le pregăteşte sinistraţilor câteva surprize în ceea ce priveşte locurile în care vor sta până când casele dărâmate de ape sau de alunecările de teren vor fi reconstruite.
Ieri, la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, s-a luat hotărârea ca locuinţele modulare trimise în zonele sinistrate să fie dotate cu încălzire electrică. Ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, a anunţat că a cerut Electrica SA să realizeze circuitele electrice pentru încălzire şi a solicitat o suplimentare de la 500 la o mie a numărului barăcilor. Se pare că autorităţile au de gând să îi mai ţină o vreme pe evacuaţi în aceste locuinţe. De altfel, din cauza birocraţiei, autorităţile locale din judeţul Gorj, unde s-au produs cele mai mari alunecări de teren, declarau că nu pot începe construcţia caselor în mai puţin de două luni de zile.

Prognoză favorabilă pentru următoarea perioadă
Ploile torenţiale care vor cădea peste România în următoarea perioadă vor fi izolate şi nu vor pune probleme, a declarat Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. "Sâmbătă şi duminică temperaturile vor fi de 25 de grade Celsius şi va ploua în zone restrânse. Luni, cantităţile de ploaie vor fi mai însemnate, dar fără să se depăşească valoarea de 25 de litri pe metrul pătrat. În ceea ce priveşte prognoza hidrologică, abia la începutul lunii iunie România va scăpa de pericolul pe Dunăre, cu condiţia să nu se mai înregistreze precipitaţii substanţiale.

În Vâlcea, alunecări de teren în 60 de localităţi
În Vâlcea, pericolul alunecărilor de teren este mult mai mare decât în Gorj, avertizează autorităţile. În acest judeţ, pământul o ia la vale în mai bine de 60 de localităţi, astfel încât nu se pot găsi soluţii pentru strămutarea populaţiei. Până acum, 240 de case s-au crăpat, iar 80 au fost distruse, practic, în totalitate. "Este o zonă afectată de exploatările care au existat de-a lungul anilor. În aceste zone trebuie găsite soluţii locale", a declarat Victor Paul Dobre, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite