Sinistraţi închipuiţi la Brăhăşeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria comunei a raportat un număr exagerat (876) de case afectate de inundaţiile din ultimele zile, motiv pentru care prefectul judeţului Galaţi a ordonat demararea anchetelor sociale pentru

Primăria comunei a raportat un număr exagerat (876) de case afectate de inundaţiile din ultimele zile, motiv pentru care prefectul judeţului Galaţi a ordonat demararea anchetelor sociale pentru stabilirea exactă a pagubelor. Mai mult, se vor verifica şi autorizaţiile de construcţie ale caselor declarate inundate, dar care au fost ridicate în albia pârâului Valea Boului.

Prefectul judeţului Galaţi, Mihai Capră, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a ordonat luni demararea unei verificări amănunţite în comuna Brăhăşeşti, pentru stabilirea exactă a pagubelor produse de ploile torenţiale căzute vinerea trecută în localitate.

"Considerăm aceste cifre cel puţin exagerate şi nerealiste", a ţinut să precizeze purtătorul de cuvânt al instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi, Emanuela Turcu. Echipe de specialişti de la Prefectură, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Consiliul Judeţean, Direcţia de Muncă vor face verificări, însoţite de Poliţie şi Jandarmerie, pentru că experienţa anilor trecuţi a arătat că anchetele sociale au fost îngreunate de rromii care se consideră nedreptăţiţi la împărţirea ajutoarelor.

Vor fi, de asemenea, verificate şi autorizaţiile de construcţie ale caselor declarate afectate de inundaţii, în special ale celor care sunt ridicate în zonele în care legea interzice construcţia de locuinţe (cursuri de apă, lunca inundabilă, versanţi etc).

"Un reprezentant al Prefecturii Galaţi va verifica registrele Primăriei din Brăhăşeşti, pentru a stabili cu precizie câte dintre casele raportate ca avariate figurează în evidenţele locale şi cadastrale, câte au autorizaţie de construcţie şi pentru câte se plătesc impozite şi taxe la bugetul local şi la bugetul statului. Echipele de verificare vor inspecta şi modul în care locuitorii Brăhăşeştiului au utilizat materialele de construcţie primite toamna trecută de la guvern, pentru refacerea caselor afectate de inundaţiile din septembrie 2007", a adăugat Emanuela Turcu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite