România are noi oportunităţi de afaceri în cadrul Sinergiei Mării Negre- Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România are noi oportunităţi de afaceri în cadrul Sinergiei Mării Negre- Revista presei economice
România are noi oportunităţi de afaceri în cadrul Sinergiei Mării Negre- Revista presei economice

Presa economică de azi scrie despre oportunităţile de afaceri pe care le are România în cadrul Sinergiei Mării Negre, Electromontaj Bucureşti estimează pentru acest an creşterea profitului brut cu 26% sau anul viitor fondurile şi entităţile care au cash vor intra în România pentru a face achiziţii de active toxice - mall-uri, clădiri de birouri. Printre alte subiecte, preţul proprietăţilor de lângă Bucureşti a scăzut cu pâ



România are noi oportunităţi de afaceri în cadrul Sinergiei Mării Negre

. Comisarul european pentru multilingvism Leonard Orban a declarat că platforma de cooperare Sinergia Mării Negre este "deja funcţională" şi că în curând vor fi lansate, în cadrul acestei iniţiative, parteneriate sectoriale în domeniul mediului, transportului şi energiei, scrie Curierul Naţional.

Electromontaj Bucureşti estimează pentru acest an creşterea profitului brut cu 26%.
Electromontaj Bucureşti, furnizor de echipamente pentru industria energetică, estimează pentru 2009 creşterea profitului brut cu 26%, la 19 milioane lei, datorită licitaţiilor câştigate în Emiratele Arabe Unite, Iordania şi Cipru, a declarat preşedintele Mihai Otto Valeriu, scrie Bursa.

Fondurile vor ieşi “la cumpărături” de active toxice în S1 2010. Prima parte a anului viitor va fi momentul în care fondurile şi entităţile care au cash vor intra în România pentru a face achiziţii de active toxice - mall-uri, clădiri de birouri. Deşi s-a discutat mult pe această temă, piaţa a cunoscut o perioadă de îngheţare, în care incertitudinea a făcut ca toţi jucătorii, fie ei cumpărători sau vânzători, să aştepte. Cumpărătorii aşteaptă punctul de minim, iar vânzătorii încă nu au înţeles că nu mai au şanse să primească preţul la care îşi evaluează ei bunurile. Însă nevoia de cash va face piaţa să se mişte în scurt timp, a declarat Bryan Jardine, managing partner al casei de avocatură de business Wolf Theiss, Scrie Money.

Preţul proprietăţilor de lângă Bucureşti, până la 80% scădere.
Un teren de la marginea Capitalei este evaluat astăzi la un preţ de 10-15 euro pe metru pătrat, în timp ce anul trecut se vindea la 30-35 euro/mp, spun reprezentanţii companiilor Colliers International şi CBRE/Eurisko. Potrivit acestora, piaţa imobiliară locală se confruntă în acest moment cu cele mai mari scăderi de preţuri de la începutul crizei financiare, scrie Standard Money.

SIF-urile i-au facut milionari pe români în zece ani
. Listate pe Bursa la 1 noiembrie 1999, SIF-urile au înregistrat în ultimii zece ani creşteri de până la 3.700%, îmbogăţindu-i pe investitorii care au pariat pe ele încă de la început. Create în cadrul programului de privatizare în masă şi având peste 9 milioane de acţionari, SIF-urile au fost probabil cea mai profitabilă investiţie pentru milioane de români, scrie Ziarul Financiar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite