Sindicatele britanice vor muncitori români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea Britanie ar trebui să îşi deschidă piaţa muncii pentru România şi Bulgaria, după aderarea celor două state la Uniunea Europeană, a declarat Brendan Barber, secretarul general al

Marea Britanie ar trebui să îşi deschidă piaţa muncii pentru România şi Bulgaria, după aderarea celor două state la Uniunea Europeană, a declarat Brendan Barber, secretarul general al Congresului sindicatelor britanice.
El a fost citat de cotidianul "Financial Times" în ediţia online. Unele consilii locale au cerut mărirea fondurilor pentru a se conforma solicitărilor de primire a emigranţilor, de asigurare a serviciilor medicale şi educaţionale, rezultate în urma unui aflux de forţă de muncă din estul Europei. Însă, organizaţii ale oamenilor de afaceri, cum ar fi CBI (Confederaţia Industriei Britanice) sau Camera Britanică de Comerţ, au recomandat "o pauză" înainte de a permite cetăţenilor din cele două state să lucreze necondiţionat în Marea Britanie. CBI consideră că miniştri sunt presaţi de sindicate, care încearcă să exploateze o perioadă turbulentă în organizarea muncii, scrie cotidianul "The Guardian", în ediţie electronică.

Succesorul lui Blair, împotriva valului doi
Ministrul britanic de finanţe, Gordon Brown, considerat succesorul premierului Tony Blair, a promis că va împiedica accesul românilor şi al bulgarilor pe piaţa britanică a muncii după 1 ianuarie 2007, scrie în ediţia sa de ieri "The Sun". "Trebuie să avem un simţ civic mai puternic şi în ce priveşte contribuţia pe care oamenii trebuie s-o aducă în calitate de cetăţeni. Cred, de asemenea, că avem nevoie de o politică a migraţiei controlate în viitor. Va trebui să luăm în considerare aceasta în cazul României şi al Bulgariei", a declarat Brown.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite