Sindicatele ameninţă cu proteste dacă nu se majorează salariul minim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii sindicatelor, ai patronatelor şi ai guvernului nu au ajuns, ieri, la niciun acord referitor la majorarea salariului minim de la 500 la 540 de lei, de la 1 iulie. Din acest

Reprezentanţii sindicatelor, ai patronatelor şi ai guvernului nu au ajuns, ieri, la niciun acord referitor la majorarea salariului minim de la 500 la 540 de lei, de la 1 iulie. Din acest motiv, sindicaliştii au ameninţat cu proteste de stradă, începând de săptămâna viitoare.

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a spus că astăzi va înregistra la tribunal conflictul de muncă, iar săptămâna viitoare va organiza pichete şi mitinguri, în ţară şi în Bucureşti.

Ministrul muncii, Paul Păcuraru, a declarat, după discuţii, că în termen de zece zile sindicatele şi patronatele trebuie să prezinte un punct de vedere referitor la majorarea salariului minim, pe care ulterior îl va prezenta în guvern. Păcuraru a precizat, totuşi, că o creştere a venitului minim ar pune presiune pe inflaţie.

Potrivit ministrului, această măsură ar duce şi la creşterea salariului mediu, dar şi la majorarea prestaţiilor sociale, care se calculează în funcţie de salariul minim.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite