Sindicaliştii ameninţă cu greva faţă de lipsa de coerenţă a politicii sociale şi fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii sindicaliştilor de la Cartel Alfa au trimis ieri o scrisoare guvernului, în care protestează faţă de lipsa de coerenţă a măsurilor sociale şi fiscale luate. În scrisoare,

Liderii sindicaliştilor de la Cartel Alfa au trimis ieri o scrisoare guvernului, în care protestează faţă de lipsa de coerenţă a măsurilor sociale şi fiscale luate. În scrisoare, sindicaliştii acuză guvernul că are o politică socială şi fiscală incoerentă, iar deciziile pe care le-a luat în aceste domenii sunt în funcţie de mesajele de pe scena politică.

Cartel Alfa susţine că propunerea de reducere a personalului bugetar cu zece procente, anunţată recent de ministrul muncii la Galaţi, a fost făcută pentru a susţine majorarea punctului de pensie, introducerea pensiilor private obligatorii şi reducerea fiscală în domeniul social cu şase procente.

"Soluţia propusă, de reducere a angajaţilor bugetari cu 10%, are mai degrabă o explicare în susţinerea bugetară a angajamentelor politice făcute", se arată în comunicat. Tot ieri, sindicaliştii de la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie au anunţat că vor întocmi un calendar pentru acţiunile de protest faţă de intenţia guvernului de a reduce numărul salariaţilor din administraţie cu 10%.

Ce spune ministrul muncii

Minsterul Muncii a răspuns ieri la scrisoarea sindicaliştilor arătând că în sistemul bugetar există 1,5 milioane de funcţionari publici. "În mod excesiv, în ultima perioadă, după abrogarea OUG nr.80/2001, a crescut numărul de posturi din administraţia locală deoarece numărul, structura şi organigrama acestora este de latitudinea consiliilor locale", a declarat Paul Păcuraru, ministrul muncii.

Acesta a mai spus că ponderea funcţiilor publice de conducere este de maximum 15% din totalul funcţiilor publice. Sindicaliştii au arătat că, din 2006 până în prezent, funcţiile de conducere au crescut cu 9.000.

Cu cât a crescut numărul de posturi în Administraţia Publică, în perioada 2004-2007
2004 181.000 posturi
2005 257.000 posturi
2006 302.000 posturi
2007 315.000 posturi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite