Sindicaliştii de la Nokia, instruiţi la nivel internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi lideri ai sindicatelor de la Nokia au făcut, joi, o vizită la fabrica de telefoane de la Jucu. Mikka Paukkeri, preşedintele Comitetului European al Sindicatelor Nokia, şi Daniel Valtaky,

Doi lideri ai sindicatelor de la Nokia au făcut, joi, o vizită la fabrica de telefoane de la Jucu. Mikka Paukkeri, preşedintele Comitetului European al Sindicatelor Nokia, şi Daniel Valtaky, coordonatorul sindicatelor din zona europeană, au avut întâlniri cu conducerea firmei, cu muncitorii şi cu noua conducere locală a sindicatului. În cursul amiezii, cei doi lideri au avut un schimb de informaţii, legate de legislaţie şi organizarea sindicală din Finlanda şi România, cu conducerea clujeană a Sindicatului Cartel Alfa.

Românii s-au arătat foarte interesaţi de faptul că foştii angajaţi de la Bochum Germania au primit, ca salarii compensatorii, câte 87 mii de euro. "E cea mai mare despăgubire din partea unei companii private din Europa", a spus Grigore Pop, lider Cartel Alfa Cluj. Acesta a adăugat că luna viitoare va fi negociat noul contract colectiv de muncă pentru membrii de sindicat de la Nokia Jucu. Liderii se pregătesc de tratative atât pentru oferta salarială curentă, cât şi pentru salariile compensatorii, în cazul unor concedieri colective. Acestea pot ajunge, potrivit legislaţiei din România, până la 24 de venituri lunare. Finlandezii au aflat că, la Jucu, salariile lunare încep de la 830 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite