Sindbad şi Manole fac schimb de locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"SinDbad din tată în fiu" va fi jucată la Târgu Mureş, iar "Legenda Meşterului Manole", la Beirut. Astfel, muzica românească va putea fi auzită în Liban, iar muzica populară libaneză în

"SinDbad din tată în fiu" va fi jucată la Târgu Mureş, iar "Legenda Meşterului Manole", la Beirut. Astfel, muzica românească va putea fi auzită în Liban, iar muzica populară libaneză în România.
O veche poveste arabă, scrisă într-un stil modern, se va auzi şi vedea pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş. Asta deoarece directorul Teatrului Naţional Târgu Mureş, Cristian Ioan, şi directorul Teatrului Monnot din Beirut, Paul Mattar, au anunţat stabilirea primei colaborări româno-libaneze în domeniul teatral, unică în România, prin care cele două teatre vor pune în scenă piese tradiţional-populare, la Târgu Mureş şi Beirut.
Astfel, la Teatrul Naţional din Târgu Mureş vor veni în acest an un coregraf şi un compozitor din Liban, care vor contribui la punerea în scenă a piesei lui Paul Mattar, "Sindbad din tată în fiu", şi inspirată din teatrul arab tradiţional. Spectacolul va fi jucat de actorii Naţionalului, în limba română, dar cântecele vor fi în stil popular libanez.
Ca un gest de reciprocitate, Teatrul Naţional Târgu Mureş va juca la Beirut, probabil în toamna acestui an, "Legenda Meşterului Manole", cu actori de la Teatrul Monnot, dar cu decoruri, costume, text şi muzică sută la sută româneşti.
Cele două teatre vor prezenta piesele "Sindbad din tată în fiu" şi "Legenda Meşterului Manole" la festivalul de teatru francofon de la Monaco, de anul viitor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite