Sin City

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un film a cărui acţiune se petrece într-un oraş al păcatelor Poliţişti corupţi, bandiţi şi femei frumoase sunt personajele din această producţie cinematografică inedită, care

Un film a cărui acţiune se petrece într-un oraş al păcatelor

Poliţişti corupţi, bandiţi şi femei frumoase sunt personajele din această producţie cinematografică inedită, care are la bază benzile desenate ale lui Frank Miller. Mickey Rourke este doar una dintre vedetele care au jucat în acest film alb-negru şi pe alocuri presărat cu puţine scene color.

Adaptarea benzilor animate este făcută cu colaborarea de excepţie dintre regizorii Robert Rodriguez şi Frank Miller, cu participarea pe post de "invitat de onoare" a maestrului Quentin Tarantino.

Filmul, apărut în primăvara anului 2005, are acţiunea plasată în Sin City, un oraş fictiv din nord-vestul Americii, într-o zonă numită Kitsap County.

Sunt prezentate patru poveşti cu crime din benzile desenate ale lui Miller şi se concentrează asupra unei brute, Marv, care se află în căutarea ucigaşului iubitei sale, Goldie. Fiindcă oraşul este mult prea corupt, el decide să îşi facă singur dreptate. Machiorul a făcut o muncă extraordinară cu Mickey Rourke, interpretul lui Marv, fiindcă acesta seamănă perfect cu personajul animat inventat de Miller.

Alături de "Sky Captain and the World of Tomorrow" şi "Immortel", "Sin City" este printre primele filme înregistrate digital, şi nu pe peliculă. Pentru a crea mai mult impresia de benzi desenate, actorii au jucat scenele pe un fundal verde, iar după terminarea filmărilor a fost posibilă adăugarea unor efecte de imagine. Au fost păstrate doar câteva imagini obişnuite.

Când a primit propunerea de a expune pe marile ecrane câteva dintre benzile sale desenate, Miller a fost extrem de sceptic, fiindcă avea impresia că ar fi transformat munca lui într-o banală producţie cinematografică. Rezultatul final însă este unul remarcabil.

Din distribuţie fac parte Bruce Willis, Jessica Alba, Mickey Rourke, Britanny Murphy şi Benicio Del Toro. Muzica este semnată de John Debney, Graeme Revell şi Robert Rodriguez.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite