Simptome alarmante pentru bărbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durerile în piept, disfuncţia erectilă, o talie îngroşată sau dependenţa de medicamente sunt semne care anunţă prezenţa unei boli Majoritatea bărbaţilor evită să meargă la medic

Durerile în piept, disfuncţia erectilă, o talie îngroşată sau dependenţa de medicamente sunt semne care anunţă prezenţa unei boli

Majoritatea bărbaţilor evită să meargă la medic atunci când au o problemă de sănătate. Iar atunci când o fac,
fie sunt împinşi de durerea insuportabilă, fie de partenere.

Medicii spun că, spre deosebire de femei, bărbaţii tratează cu indiferenţă semnalele transmise de organism atunci când o boală s-a instalat sau este pe cale să apară. "Femeile ştiu să interpreteze limbajul corpului şi cer sfatul unui medic atunci când ceva nu este în regulă cu ele.

În schimb, bărbaţii acceptă ajutorul unui medic numai atunci când durerea îi doboară sau când partenerele de viaţă îi trimit forţat la cabinet, potrivit CNN News.

Când mergem la medic

Iată cinci simptome care impun prezenţa la medic.

1.Durerea în zona pieptului reprezintă cel mai comun simptom al infarctului de miocard. Deşi este greu de crezut că această durere poate fi trecută cu vederea, medicii spun că şi acest simptom este ignorat de bărbaţi.

"Cred că am o indigestie!", "Sunt prea stresat!" sau "Nu mai sunt în formă ca altădată!", sunt numai câteva dintre scuzele avansate de bărbaţi pentru a evita consultaţia medicală, potrivit dr. Joseph Scherger, de la Universitatea California, din San Diego.

2. Grăsimea depusă în jurul taliei. Un abdomen înfăşurat în grăsime semnalează faptul că bărbatul respectiv are un nivel scăzut al testosteronului şi, în consecinţă, un risc crescut de diabet sau afecţiuni cardiovasculare. Nivelul redus de testosteron se manifestă prin disfuncţii erectile, scăderea libidoului, iritabilitate şi depresie.

3. Disfuncţia erectilă. Impotenţa poate fi o stare pur psihologică, însă la fel de bine ar putea fi semnul unei boli de inimă.

Dacă arterele care aprovizionează cu sânge organul sexual funcţionează impropriu, este posibil ca acelaşi lucru să se întâmple şi la nivelul celor care alimentează inima şi creierul. Potrivit dr. Joseph Scherger, bolile arteriale, hipertensiunea şi un nivel scăzut al colesterolului sunt strâns legate de existenţa disfuncţiei erectile.

4.Urinarea frecventă. Obiceiul de a merge foarte des la toaletă poate fi semnul unei prostatite (inflamaţie a prostatei). Prostatita poate determina urinări dificile, dureroase şi frecvente. Uneori, pot apărea febra, durerile de spate sau durerile inghinale. Deseori, prostatita este confundată cu alte afecţiuni ale tractului urinar.

5. Dependenţa de calmantele pe care bărbaţii le iau mai ales împotriva durerilor de spate sau a insomniei poate duce la dependenţă faţă de anumite substanţe aflate în componenţa acestora sau, mai grav, la dezechilibre metabolice.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite