Simpson riscă puşcăria pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta glorie a fotbalului american O. J. Simpson a fost găsit vinovat în 12 capete de acuzare, pentru jaf armat, conspiraţie la răpire şi atac cu o armă mortală. Decizia a fost luată de un

Fosta glorie a fotbalului american O. J. Simpson a fost găsit vinovat în 12 capete de acuzare, pentru jaf armat, conspiraţie la răpire şi atac cu o armă mortală. Decizia a fost luată de un tribunal din Las Vegas, după ce O. J. a jefuit două magazine cu articole sportive legendare, în urmă cu un an.

Pentru acuzaţia de atac armat, O. J. ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani, iar pentru răpire ar putea primi chiar închisoare pe viaţă. Fosta legendă a fotbalului american a răpit două persoane care se ocupă cu vânzarea de articole sportive ce au aparţinut în trecut unor mari sportivi, în septembrie 2007, în Las Vegas. O. J. susţinea că printre obiectele pe care aceştia le vindeau s-ar fi aflat şi unele articole sportive ce erau de fapt ale lui.

“Procesul secolului”

O. J., acum în vârstă de 61 de ani, a fost achitat în 1995 de uciderea soţiei sale, cu toate că majoritatea dovezilor îl incriminau pe el. De altfel, chiar ieri s-au împlinit 13 ani de când O. J. a fost achitat.

Evenimentul, ce a şocat întreaga Americă, a rămas în istorie drept “procesul secolului”. În 1994, O. J. a fost principalul suspect al uciderii soţiei sale, Nicole Brown Simpson, şi a prietenului acesteia, Ronald Goldman. Presa susţinea atunci că O. J. a scăpat doar pentru că era un personaj public foarte iubit.

Fosta glorie a fotbalului american ar putea primi pedeaspa cu închisoare pe viaţă, în decembrie, când juraţii vor oferi verdictul. Presiunea publică ar putea duce la o pedeapsă mare pentru O. J.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite