Simpozion despre climă, prezidat de Angela Merkel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două zile, în oraşul german Potsdam se desfăşoară un simpozion internaţional, "Global Sustainability: A Nobel Cause", referitor la fenomenul încălzirii globale, la schimbările

Timp de două zile, în oraşul german Potsdam se desfăşoară un simpozion internaţional, "Global Sustainability: A Nobel Cause", referitor la fenomenul încălzirii globale, la schimbările climatice şi la impactul global al acestora.

Alături de alte subiecte de interes imediat, participanţii vor lua în discuţie măsuri concrete pentru cele mai urgente probleme cauzate de evoluţia climaterică din ultimele două decenii.

Unul dintre scopurile simpozionului, patronat de cancelarul german Angela Merkel, este realizarea unui "Memorandum de la Potsdam", care să fie prezentat la importanta Conferinţă ONU despre climă, ce se va desfăşura la mijlocul lunii decembrie în Bali, Indonezia.

Printre cei 30 de specialişti veniţi din toată lumea, la actualul simpozion se află şi 15 laureaţi ai Premiului Nobel, alături de înalţi oficiali, cum ar fi ministrul german al mediului, Sigmar Gabriel, ori fostul director general al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, Klaus Topfer.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite