“Similitudini între economiile din Africa de Nord şi România”- Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Doi tineri au fost arestaţi dupã ce au dat foc unei persoane“, scrie “SUR”. O femeie şi un barbat din Malaga, Andaluzia, ambii de naţionalitate românã, au fost arestaţi, în cursul

Doi tineri au fost arestaţi dupã ce au dat foc unei persoane“, scrie “SUR”.

O femeie şi un barbat din Malaga, Andaluzia, ambii de naţionalitate românã, au fost arestaţi, în cursul zilei de ieri, acuzaţi de un spaniol cã i-au furat 1.500 de euro, dupã care i-au dat foc. Deşi obţinuserã deja banii, românii şi-au îmbibat victima cu benzinã şi i-au dat foc, crezând cã astfel nu îi va denunţa la poliţie. Spaniolul, un barbat de 41 de ani, se aflã internat în spital cu arsuri de gradul doi şi trei.


Populaţia de naţionalitate românã din Italia a crescut cu 80% în ultimul an”, titreazã “EuropaPress”.

Preluând o informare a Institutului italian de Statisticã (Istat), agenţia spaniolã informeazã, în pagina de actualitate internaţionalã, despre numãrul mare de români care s-au stabilit în Italia în ultimul an şi care a crescut cu 80%. De asemenea, aminteşte de întâlnirea dintre Calin Popescu Tãrceanu şi Berlusconi în care primul ministru român atrage atenţia asupra faptului cã românii sunt cetãţeni europeni şi trebuie trataţi ca atare de cãtre guvernul italian, însã, pe de altã parte, susţine cã este primul care nu este de acord cu emigrarea românilor deoarece ţara are mare nevoie de muncitori.


Se constatã cã existã similitudini între economiile din Africa de Nord şi România”, scrie “Finanzas”.

Un grup de experţi din cadrul Universitãţii din Huelva au descoperit numeroase similitudini între economia din Africa de Nord şi România, ceea ce explică emigrarea masivã a locuitorilor acestor ţãri. S-a ajuns la aceastã concluzie în urma unui studiu realizat atât în România cât şi în Maroc.


Guvernul pregãteşte un nou plan de luptã împotrivã exploatãrii muncitorilor”, informeazã agenţia de ştiri “EFE”.

Numãrul mare de denunţuri pentru exploatare a persoanelor la locul de muncã a determinat guvernul şi Ministrerul Muncii şi Imigraţiei sã propunã un nou plan de luptã împotriva exploatatorilor. Acesta va oferi victimelor mai mult ajutor din punct de vedere juridic şi social. Majoritatea persoanelor care susţin cã au fost exploatate la locul de muncã provin din ţãri din Euorpa de Est şi Africa. Este vorba despre indivizi uşor de înşelat deoarece sunt angajaţi direct din ţara de origine şi nu cunosc legile din Spania.


Au intrat în Spania o mie de ţigani care au fugit din Italia”, scrie “NovoPress”.

Articolul prezintã noile aşezãri de ţigani de naţionalitate românã care au apãrut în ultimul an în apropiere de Madrid. Astfel, trei  tabere ilegale au apãrut în ultimele 12 luni în nordul capitalei Spaniei. Ţiganii spun cã au fugt din Italia în Spania deoarece aici legea este mai permisivã. Primãria şi locuitorii nu mai pot face faţã numãrului mare de ţigani care au venit în zonã. Locatarii din cartierele învecinate nu mai suportã valul de furturi, maşini distruse şi gunoaie pe care ţiganii le lasã în urma lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite