Simfonia lalelelor, sabotată de maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Piteştiului, Tudor Pendiuc, este foarte supărat pe necuvântătoarele din oraş, despre care spune că i-au mâncat şi distrus lalelele. Primarul este decis să treacă la măsuri.

Edilul Piteştiului, Tudor Pendiuc, este foarte supărat pe necuvântătoarele din oraş, despre care spune că i-au mâncat şi distrus lalelele. Primarul este decis să treacă la măsuri.

Simfonia Lalelelor care are loc la Piteşti, în perioada 20-22 aprilie, este sabotată de maidanezii oraşului. Cel puţin asta crede primarul urbei, Tudor Pendiuc. Ca să combată "fenomenul", edilul a cerut unui serviciu din subordine situaţia distrugerilor făcute de maidanezi. Pe baza raportului făcut, primarul este decis să treacă la acţiune.

Pentru Simfonia lalelelor, primarul s-a pregătit încă de anul trecut. Dar problemele nu au întârziat să apară. Mai întâi, edilul s-a văitat public că porumbeii îi mănâncă lalelele din răsaduri. Acum, Tudor Pendiuc înfierează public maidanezii că i-au distrus de-a dreptul sute de flori. Ca să demonstreze că nu se vaită degeaba, edilul a cerut Administraţiei Domeniului Public (ADP), serviciu aflat în subordinea primăriei, să întocmească un raport al distrugerilor provocate de câinii comunitari. Raportul ADP nu a întârziat să apară, iar primarul l-a făcut imediat public. În documentul cu pricina sunt localizate, la liniuţă, rondurile şi suprafeţele afectate de invazia maidanezilor, numărul de lalele distruse, numărul de găuri făcute în pământ de către maidanezi, gazonul murdărit, măsurat în metri pătraţi şi, nici mai mult, nici mai puţin, plantele care s-au uscat tot din cauza maidanezilor pentru că, spune primarul Pendiuc, "câinii s-au uşurat în special la rădăcina gardurilor vii, iar acestea s-au uscat". Edilul este mai decis ca niciodată să treacă la eutanasierea maidanezilor. "Până acum doar am vorbit, dar de acum încolo voi aplica legea ca la carte, căci nu se mai poate!", a declarat primarul.

Florile, păzite de zeci de jandarmi

Jandarmii din Piteşti păzesc acum, ca pe ochii din cap, florile primarului Pendiuc. Dacă în mod normal, zona centrală a Piteştiului este supravegheată de cinci jandarmi şi o patrulă mobilă, săptămâna aceasta numărul organelor de ordine a crescut, prin suplimentarea cu încă cinci patrule de poliţişti comunitari. "Am suplimentat numărul de forţe de ordine pentru că aţi văzut şi dumneavoastră de ce am avut parte în acest an. Nici nu înfloriseră lalelele, că porumbeii au şi început să le mănânce, fenomen pe care nu l-am mai întâlnit niciodată până acum. Le-am dat grăunţe la discreţie, dar aţi văzut că şi acum mai sunt porumbei care ciugulesc florile din răsaduri. După porumbei, au urmat câinii, care au distrus răsadurile cu lalele lăsate neacoperite. Săptămâna aceasta am descoperit o mare parte din răsaduri distruse şi tocmai de aceea am şi suplimentat numărul de organe de ordine, să aibă grijă de Simfonie, ca totul să fie în ordine. Este un eveniment de foarte mare amploare, avem atâţia ambasadori şi atâtea delegaţii străine şi chiar am vrea să iasă totul bine", ne-a declarat primarul Tudor Pendiuc. Şase ambasadori au confirmat până acum participarea la Simfonia lalelelor - ambasadorii Turciei, Vietnamului, Iranului, Serbiei, Olandei şi Suediei - şi şapte delegaţii străine din Polonia, Suedia, Grecia, Iran, Olanda, Serbia şi Republica Moldova. Poliţia a primit dispoziţii ca, în cele trei zile ale manifestării, să nu se vadă picior de cerşetor prin centrul oraşului şi prin zonele pe care le vor vizita oaspeţii din străinătate.

Am suplimentat numărul de forţe de ordine pentru că aţi văzut şi dumneavoastră de ce am avut parte în acest an. Nici nu înfloriseră lalelele, că porumbeii au şi început să le mănânce. După porumbei, au urmat câinii, care au distrus răsadurile ".
Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite