Simeon de Saxa-Coburg, în faliment politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

liderul mişcării care îi poartă numele şi fost premier al ţării, l-a taxat pe acesta drept "falit din punct de vedere politic", ca urmare a implicării sale în scandalul de corupţie din

liderul mişcării care îi poartă numele şi fost premier al ţării, l-a taxat pe acesta drept "falit din punct de vedere politic", ca urmare a implicării sale în scandalul de corupţie din Italia, avându-l ca protagonist pe vărul său, prinţul Vittorio Emanuele.
Într-adevăr, procuratura din Roma i-a notificat oficial lui Simeon că se află în anchetă pentru relaţiile sale cu omul de afaceri italian Pierpaolo Cerani, un apropiat al lui Vittorio Emanuelle, căruia fostul premier bulgar i-ar fi promis, în schimbul unui comision substanţial, încheierea unui contract extrem de avantajos pentru construirea unui spital. Preţul fixat pentru această construcţie era de şapte ori mai mare decât cel real. Simeon a negat acuzaţiile, fără a convinge opinia publică. Potrivit unui sondaj al agenţiei de presă Focus, nu mai puţin de 73 la sută din bulgari consideră demnă de crezare implicarea lui Simeon în scandal. Datorită seriozităţii ei, problema a ajuns în atenţia parlamentului de la Sofia, care se gândeşte la o declaraţie de condamnare a fostului premier. Astfel, formaţiunea de dreapta "Democraţii pentru o Bulgarie puternică" a anunţat că va trimite Parlamentului European documente privind acuzaţiile aduse fostului rege.
Între timp, popularitatea Mişcării Simeon al II-lea a scăzut şi mai mult, această formaţiune politică căzând în prezent pe locul patru în preferinţele alegătorilor. La un moment dat, numele lui Simeon a fost vehiculat ca posibil candidat în alegerile prezidenţiale, acum această posibilitate fiind exclusă. Surprinzătoare este ascensiunea partidului de extremă dreapta "Ataka" (Atacul), care a urcat pe locul al doilea.
şi în Italia scandalul privind legăturile cu mafia şi escrocheriile lui Vittorio Emanuelle, fiul ultimului rege al ţării, capătă proporţii pe zi ce trece. Implicarea celor două case regale, Casa de Savoia din Italia şi Casa de Saxa-Coburg din Bulgaria, în afaceri extrem de dubioase riscă să dăuneze serios, potrivit analiştilor, imaginii generale a monarhiei în Europa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite