“Silvio Berlusconi: Am dat deja bani adevăraţi pentru combaterea crizei” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Italia scrie astăzi despre declaraţiile primului ministru, Silvio Berlusconi, care i-a răspuns preşedintei Confindustria, Emma Marcegaglia. Ea ceruse guvernului italian “fonduri adevărate pentru a combate criza”. O altă ştire de actualitate este cea legată de răpirea unor angajaţi ai ONU, într-o regiune din sudul Somaliei.

Silvio Berlusconi: Am dat deja bani adevăraţi pentru combaterea crizei”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”. Premierul Silvio Berlusconi a afirmat că statul italian a alocat bani adevăraţi pentru susţinerea unor sectoare industriale, cum  ar  fi, de exemplu, cel al autoturismelor. În acest fel, primul ministru, i-a răspuns preşedintelui Confindustria, Emma Marcegaglia, care, sâmbăta aceasta, ceruse “fonduri adevărate pentru a combate criza economică”. Berlusconi a intrevenit telefonic, în cadrul unei întâlniri pe tema crizei economice, care a avut loc în acest sfârşit de sătămână acesta la Riva di Garda (localitate aflată la 30 de kilometri distanţă de Brescia).

Somalia : Au fost răpiţi trei angajaţi ai Naţiunilor Unite”, scrie ediţia online a cotidianului “La Repubblica”. Un commando înarmat a răpit trei angajaţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite, într-o zonă din sudul Somaliei. Potrivit unor surse ONU, două dintre persoanele răpite erau de provenienţă occidentală, iar cea de-a treia, era un kenyan. Ei lucrau pentru programele PAM (Programul Alimentar Mondial) şi UNDP (un program pentru dezvoltare la nivel mondial).

"Ragusa: Un copil de 10 ani a murit sfâşiat de o haită de câini”, anunţă tot cotidianul “Corriere della Sera”. Doi copii şi un bărbat au fost muşcaţi ieri, la Marina di Modica, Ragusa, de o mai mulţi câini. Unul dintre copii, un băiat în vârstă de 10 ani, a murit, în timp ce alte două persoane, un copil  de nouă ani şi un bărbat de 40, au suferit răni uşoare. Potrivit comandantului carabinierilor din Ragusa, câinii ucigaşi nu erau vagabonzi, ci aveau un stăpân, un bărbat de 42 de ani, acuzat acum de omor din culpă.

Roma: Gropile oraşului, semnalate pe Facebook”, relatează cotidianul “Il Tempo”. Facebook, una dintre cele mai faimoase comunităţi virtuale, are acum un grup în care cetăţenii capitalei romane pot semnala gropile din oraşul lor. Grupul se intitulează “Segnalaci la buca. Alemanno tapaci le buche di Roma” (Semnalează-ne groapa. Alemanno, astupă-ne gropile din Roma) şi a strâns în primele zile de la lansarea sa, sute de membri.

Violul de la Caffarella: Este căutată persoana care a vândut celularul celor două victime”, titrează cotidianul “Il Messaggero“. Anchetatorii violului de la Caffarella încearcă să dea acum de urma unei persoane care a vândut telefoanele celulare ale celor doi adolescenţi. Suspectul a fost dat în urmărire generală în toată Italia. Potrivit anchetatorilor, este vorba despre un nordafrican, care ar fi vândut apoi telefonul unui senegalez. Surse din poliţia italiană au declarat, de asemenea, zilele trecute, că cel de-al doilea telefon a fost descoperit în România.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite