Silvio Berlusconi bate câmpii: "Sunt Iisus Hristos al politicii!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silvio Berlusconi i-a şocat din nou pe cei care nu-l cunosc bine. Vineri, "Il Cavaliere" a apreciat că "doar Napoleon a făcut mai mult decât mine" în politică, după ce, în 2001, a devenit

Silvio Berlusconi i-a şocat din nou pe cei care nu-l cunosc bine. Vineri, "Il Cavaliere" a apreciat că "doar Napoleon a făcut mai mult decât mine" în politică, după ce, în 2001, a devenit premier al Italiei şi a condus un guvern care a rezistat cel mai mult în istoria postbelică a "Cizmei". A doua zi, el a recidivat, introducând însă o corectură. "Aş fi, mai curând, un Iisus Hristos al politicii!".
Agenţia ANSA, citată de AP, a informat că, la un dineu la care participau mai mulţi antreprenori, Berlusconi a spus: "Bineînţeles, în cazul lui Napoleon, glumeam. Eu sunt Iisus Hristos al politicii, o victimă, răbdător, suport totul, mă sacrific pentru toată lumea". La întrunirea de la Ancona, care a precedat dineul, "Il Cavaliere" s-a caracterizat drept "un combatant istoric al ideologiei comuniste".
"Combat comunismul, aşa cum Churchill combătea nazismul". Berlusconi s-a mai jucat şi în trecut cu vorbele mari, aruncate în vânt. Astfel, el a şocat o lume întreagă când a spus că civilizaţia islamică e una inferioară. Impactul negativ al opiniei respective a fost uriaş, el fiind obligat ca, după câteva zile, să-şi nuanţeze serios afirmaţia nesăbuită.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite