“Silvio Berlusconi: Criza economică este un virus american” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă scriu astăzi despre criza economică şi despre modalităţile prin care liderii mondiali încearcă să o combată. Potrivit premierului italian Silvio Berlusconi, economia Italiei va putea fi relansată odată cu punerea în aplicare a planului sectorului construcţiilor.

“Berlusconi: Criza economică este un virus american”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”.  Primul ministru italian, Silvio Berlusconi a declarat ieri, cu ocazia inaugurării trenului de mare  viteză care leagă Bologna de Florenţa, că italienii trebuie să se implice şi să muncească mai mult pentru a face faţă crizei economice. Potrivit primului ministru, criza economică este asemenea  “unui virus american”, la care italienii trebuie să reacţioneze. Berlusconi a vorbit şi despre mult-aşteptatul plan al sectorului edilitar, una dintre măsurile prin care guvernul său intenţionează să relanseze economia din Peninsulă.

“Barack Obama: Vom ieşi din această criză” , anunţă tot cotidianul “Corriere della Sera”. Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama şi secretarul de stat în cadrul Finanţelor, Timothy Geithner, caută noi soluţii pentru a ajuta America să iasă din criza economică. Preşedintele american se va întâlni vineri cu administratorii delegaţi ai principalelor bănci din SUA pentru a discuta pe marginea planului de relansare a sistemului financiar american, Potrivit lui Obama, Statele Unite vor reuşi să depăşească criza economică actuală, dar, pentru acest lucru americanii au nevoie de multă răbdare.

“Învăţământ: Vor fi desfiinţate 37.000 de catedre, în special în sudul Italiei”, scrie cotidianul “La Reppublica”. Ministerul Învăţământului din Peninsulă a făcut publice ieri cifrele oficiale ale reducerilor de personal care vor fi puse în aplicare începând  din luna septembrie a acestui an.  Astfel, sistemul de îvăţământ din sud va fi puternic afectat de aceste reduceri: mai mult de jumătate din cele 37.000 de catedre care vor fi desfiinţate în întreaga Peninsulă, aparţin Italiei meridionale.

“Franţa şi Germania continuă să-l critice pe Papa Benedict al XVI-lea”, relatează cotidianul “La Stampa”. Franţa şi Germania insistă asupra ideii că afirmaţiile Papei Benedict al XVI-lea privind folosirea prezervativului sunt complet greşite. Săptămâna trecută, Suveranul Pontif, aflat într-o vizită de câteva zile pe continentul african, a declarat că răspândirea virusului HIV nu se poate combate doar cu ajutorul prezervativelor. În opinia Papei, prezervativele sporesc problemele africanilor. Eric Chevallier, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, a declarat ieri că afirmaţiile Papei pot avea consecinţe dramatice asupra politicii mondiale a sănătăţii.

“Karol Racz: În România voiam să mă fac călugăr”, titrează cotidianul “Il Messaggero”. Karol Racz, românul acuzat de violurile de la Caffarella şi din Cartierul Primavalle din Roma, a fost prezent ieri seară în studioul postului de televiziune Rai Uno, la emisiunea “Porta a Porta”. Racz a fost eliberat luni seară din arestul închisorii Regina Coeli din Roma. La “Porta a Porta”, românul a povestit publicului că în copilărie visa să devină călugăr. Racz a mai afirmat că nu ştie unde se află parcul Caffarella.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite