Sighişoara, invadată de mii de trubaduri îndrăgostiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de artă medievală se încheie astăzi cu o ploaie de concerte Peste 10.000 de oameni au fost prezenţi de deschiderea Festivalului Sighişoara Medievală, al cărei motto este

Festivalul de artă medievală se încheie astăzi cu o ploaie de concerte

Peste 10.000 de oameni au fost prezenţi de deschiderea Festivalului Sighişoara Medievală, al cărei motto este "Trubadurul îndrăgostit". Cele trei zile de artă medievală sunt dominate de paradele îndrăgostiţilor, dar şi de cele ale costumelor de epocă.

Organizatorii au fost nevoiţi să suplimenteze numărul de bilete pentru spectacolele din primele zile. Au fost concursuri de declaraţii de dragoste, concerte de muzică veche, folk, dar şi piese de teatru care au adus un plus de culoare atmosferei medievale.

Vineri, în cadul expoziţiei foto de la Turnul cu Ceas a fost lansat CD-ul "Biserici săseşti fortificate din Transilvania", care s-a vândut ca pâinea caldă. Ieri, străzile Sighişoarei erau pline de oameni. Autorităţile au estimat aproximativ 20.000 de persoane.

În jurul pânzului, cu greu mai găseai un loc de parcare în zona veche a oraşului. Atenţia publicului a fost captată de un concert de muzică niponă. Au urmat foarte multe spectacole de comedie şi de muzică sacră şi renascentistă. Nicu Alifantis, Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici au dominat seara de sâmbătă cu un concert folk.

Cetatea are nevoie de reparaţii

Organizatorii se aşteaptă ca azi numărul participanţilor să fie mult mai mare. Au şi ce vedea. Vor fi foarte multe concerte de muzică românească, bizantină, dar şi spectacole ale unor trupe din Germania, Lituania, Croaţia şi Spania. Alexandru Andrieş, Ducu Bertzi, Marius Baţu, Iulian Baldovin, "Cantos" şi Florian Pittiş vor încheia seara şi festivalul, care va culmina cu tradiţionalul foc de artificii.

Ediţia din acest an va include şi lansarea unui "S.O.S." către autorităţile române şi forurile internaţionale pentru salvarea cetăţii. În urma inundaţiilor de anul trecut s-au prăbuşit multe dintre zidurile vechi, iar altele se află în pericol de prăbuşire. Oraşul vechi Sighişoara a fost inclus în patrimoniul UNESCO în anul 1999, fiind considerat cel mai bun exemplu de urbe a meşteşugarilor şi agricultorilor din Transilvania şi din Europa centrală.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite