Sistem de containere subterane pentru deşeuri, unic în România, inaugurat la Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mediaşul a devenit începând de ieri primul oraş din ţară care are punct de colectare a deşeurilor prevăzut cu containere subterane pentru resturile de hârtie şi carton, sticlă şi plastic.

CITIŢI ŞI:

Parcare inteligentă în zona istorică a Mediaşului

Staţie de gunoaie de 2,5 milioane de euro la Mediaş

Principalul avantaj al noului sistem subteran de depozitare a gunoaielor este faptul că ocupă un spaţiu mult mai mic decât containerele obişnuite şi au un aspect plăcut. “Un alt avantaj important îl reprezintă volumul containerelor care este între 3 – 5 metri cubi, fapt ce determină o frecvenţă mai redusă a colectării şi bineînţeles o reducerea a cheltuielilor de operare. De asemenea important este că prin acest sistem se împiedică propagarea mirosurilor de la deşeuri, iar rezistenţa la factorii negativi, cum ar fi leziuni mecanice sau vandalism este sporită“, a declarat Iosif Balog, director Eco-Sal, firma care a implementat sistemul.

Încă şapte anul acesta
“Vrem să extindem acest sistem de containere subterane în mai mult zone din municipiu, astfel că anul acesta se vor mai amenaja şapte  puncte de colectare subterane a deşeurilor menajere”, a declarat şi primarul Mediaşului, Teodor Neamţu. În UE astfel de puncte de colectare sunt implementate de patru ani.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite