Sibiu:Flori de Florii la Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 14-a ediţie a Expoziţiei de Flori a fost ca o oază verde şi înmiresmată pentru sibieni. De la muşcate şi azalee până la valorosul bonsai, flori de Olanda sau de România s-au vândut foarte bine la Agenţia de Mediu.

La sfârşit de săptămână sibienii au avut ce alege din multitudinea de flori de casă, grădină, terase ori balcoane. Sâmbătă, în cele două zile ale Expoziţiei de Flori deschise la Agenţia de Mediu din Sibiu, vizitatorii au venit într-un număr foarte mare şi n-au plecat cu mâna goală.
S-au cumpărat azalee, bergamote, muşcate sau miniroze, dar nu au fost ocolite nici rododendronii ori dracena. „Cel mai bine se cumpără azaleele, pentru că au flori frumoase şi înfloresc de multe ori. Iar preţul, cuprins între 20 şi 25 de lei, este foarte accesibil tuturor”, explică Mihaela Simeanu, florăria Mondo Verde.

Educaţie despre flori
Chiar dacă vânzările au fost consistente în cele două zile de expoziţie, cei 11 expozanţi, toţi din Sibiu, Agnita, Ocna Sibiului, care au spus prezent iniţiativei Clubului Ecologic BIOS Sibiu, spun că nu au venit special pentru a vinde, ci pentru a-şi prezenta florile sibienilor. „Avem vânzări foarte bune la magazin, nu am venit la expoziţie neapărat pentru a da cât mai multe flori. Am venit mai mult să vorbim oamenilor despre flori şi ei să vadă că există. Clienţii au început să se obişnuiască cu calitatea plantelor şi cer tot mai mult flori mari, scumpe”, declară un reprezentant al florăriei Bouquet. Astfel, passiflora, crotonul ori bonsaiul, flori mari pentru birou sau holuri somptuoase, ale căror preţuri depăşesc câteva sute de lei nu sunt private de atenţia vizitatorilor. Pe lângă florile colorate sau cele înalte şi elegante, la expoziţie s-au vândut şi flori de sezon, ornamente sub formă de coroniţe ori iepuraşi, glastre cu grâu încolţit şi ouă înroşite, pentru masa de Paşti.
„Scopul expoziţiei este încurajarea producătorilor de plante şi a cetăţenilor să-şi înfrumuseţeze casele, terasele şi grădinile. Peste jumătate din suprafaţa oraşului este spaţiu privat, iar dacă oamenii îşi fac frumos la ei acasă, oraşul este mai frumos”, a spus Stanca Ungureanu, preşedintele Clubului Ecologic BIOS Sibiu. Ediţia a XIV-a a Expoziţiei de Flori se închide duminică, la ora 18.

Tradiţie de Florii
În fiecare an, de sfânta sărbătoare a Floriilor, Clubul Ecologic BIOS în parteneriat cu Agenţia de Mediu Sibiu reunesc sub acelaşi acoperiş o mare diversitate de flori de interior şi de exterior. Ei doresc astfel să încurajeze dezvoltarea locală a afacerilor cu plante ornamentale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite